Huawei Mate 30 Pro: Η waterfall οθόνη θα έχει panel της LG Display

Techblog.gr

Huawei Mate 30 Pro LG Display

Αρκετά leaks έχουν αποκαλύψει ότι το Huawei Mate 30 Pro θα έχει waterfall οθόνη με μεγάλες καμπύλες. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά η Huawei επέλεξε να μην προμηθευτεί την flexible OLED οθόνη από τη Samsung Display αλλά από την LG Display.

Νωρίτερα φέτος, η LG Display είχε έρθει αντιμέτωπη με την κινέζικη εταιρεία BOE για το ποια από τις δύο θα προμηθεύσει τα panel των Huawei P30 Pro. Η LG έχασε εξαιτίας ενός ποιοτικού ελέγχου που έγινε τελευταία στιγμή και αναγκάστηκε να αποζημιώσει τους προμηθευτές.

Επιπλέον, έως τώρα η Huawei προμηθεύεται τα Rigid OLED panel για τις συσκευές της από τη Samsung Display αλλά τα flexible panels τα προμηθευόταν είτε από την LG είτε από την BOE. Φέτος, η LG Display όχι μόνο θα προμηθεύσει τα panel για τα Huawei Mate 30 αλλά και για τα νέα iPhone 11.

Σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς, IHS Markit, η Samsung Display κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του έτους είχε το 82% του μεριδίου της αγοράς στις αποστολές OLED panel, με την BOE να κατέχει το 12% και την LG μόλις το 2%. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου το μερίδιο αγοράς της LG αναμένεται να αυξηθεί στο 11%.

Τέλος, το Huawei Mate 30 Pro θα παρουσιαστεί στις 19 Σεπτεμβρίου στην Γερμανία, μαζί με τα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς. Σύμφωνα με τις φήμες και τα leaks θα έχει την λεγόμενη cascade ή waterfall display η οποία έχει καμπύλες άκρες γωνίας έως 90 μοίρες. Η οθόνη αυτή απαιτεί εξαιρετικά εξελιγμένη τεχνολογία για την επεξεργασία του γυαλιού.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος