Έβρος: Τρισάγιο στον τάφο του Ν. Σαμαρά τέλεσε ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος «Θρασύβουλος Στανίτσας»

Έβρος: Τρισάγιο στον τάφο του Ν. Σαμαρά τέλεσε ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος «Θρασύβουλος Στανίτσας»

Τρισάγιο στον τάφο του Νίκου Σαμαρά στη Λήμνο, του Ορεστιαδίτη παίκτη σύμβολο για το ελληνικό βόλεϊ , όπως χαρακτηρίζεται, τελέστηκε με πρωτοβουλία του Ιεροψαλτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράς Μητρόπολης Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας- Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας». Η Λήμνος αποτέλεσε το τελευταίο μέρος κατοικίας του Νίκου Σαμαρά, όπου είχε εγκατασταθεί από το 2009, μαζί με την οικογένειά του.

«Η Ορεστιάδα και ο Ιεροψαλτικός Σύλλογος δεν ξέχασαν τον σπουδαίο συμπατριώτη τους που έφυγε τόσο νωρίς» σημειώνει ο Σύλλογος.

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος αυτός παίκτης της πετοσφαίρισης που ξεκίνησε από τον Αθλητικό όμιλο Ορεστιάδας , άφησε την τελευταία του πνοή, στα 42 του χρόνια , από εγκεφαλικό ανεύρυσμα που υπέστη στις 4 Ιανουαρίου του 2013.

Ο Ιεροψαλτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Θρασύβουλος Στανίτσας», επισκέφθηκε τη Λήμνο από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου μετά από πρόσκληση του αντίστοιχου Συλλόγου της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου «Ο Άγιος Σώζων», προκειμένου να συμμετάσχει στη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κυρού Ιερόθεου. Στη συνέχεια οι δύο σύλλογοι προχώρησαν σε Σύμφωνο Αδελφοποίησης.

www.ert.gr

Δήμητρα Παρασκευοπούλου