Πυρκαγιά στα Καλύβια-Προληπτική εκκένωση οικισμού-Σε ύφεση οι φωτιές σε Κεφαλονιά-Μενίδι (video)

Πυρκαγιά στα Καλύβια-Προληπτική εκκένωση οικισμού-Σε ύφεση οι φωτιές σε Κεφαλονιά-Μενίδι (video)

Μάχη με τις φλόγες σε διάφορες περιοχές της χώρας. Φωτιά ξέσπασε στη λεωφόρο Θορικού, στη Λαυρεωτική λίγο πριν τις 12:00 σε έκταση με ξερόχορτα. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Από τον επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε εισήγηση να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από κοντινό οικισμό. Στην Κεφαλονιά, σε ύφεση είναι οι διάσπαρτες πύρινες εστίες γύρω από τους οικισμούς Λουρδάτα και Βλαχάτα Αργοστολίου, όπου τουρίστες και κάτοικοι επιστρέφουν σε καταλύματα και σπίτια μετά την προληπτική εκκένωση. Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί σε υπαίθριο χώρο με ξερά χόρτα στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και λεωφόρου Πάρνηθος, στις Αχαρνές Αττικής. Η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος της οδού Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Καραμανλή, που είχε διακοπεί αποκαταστάθηκε.

Η φωτιά στην περιοχή του Μενιδίου, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες, 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν εθελοντές, οχήματα ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος, εκκενώθηκαν 10 κτίρια και 200 τουρίστες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή περιοχή. Πλέον κάτοικοι και τουρίστες επιστρέφουν σε σπίτια και καταλύματα, καθώς η εικόνα της πυρκαγιάς είναι βελτιωμένη μετά την άμεση κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων, που ενισχύθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Περαχώρα Λουτρακίου και σε αγροτική έκταση στη Νικόπολη Πρέβεζας, όπου καίει ελιές και καλαμιές χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Υπό μερικό έλεγχο σε δασική έκταση στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στην περιοχή Καλλιθέα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

Εν τω μεταξύ, υπό έλεγχο έθεσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις τις 65 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες.

Σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας, σήμερα πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα κεντρικά, νότια και ανατολικά της χώρας.

Ο κίνδυνος παραμένει υψηλός και για την Κυριακή

Πηγή ΕΡΤ

www.ert.gr

Κων/να Βαλαούρα

Αφήστε μια απάντηση