Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας- Εκκενώνονται σπίτια στο Λαγονήσι

Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας- Εκκενώνονται σπίτια στο Λαγονήσι

Φωτιά ξέσπασε στο Λαγονήσι μέσα σε κατοικημένη περιοχή, επί της οδού Σφενδόνης. Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 και τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλλίππου. Eνισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ και τέσσερα ελικόπτερα. Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μελά.

Στα Καμπόχωρα Χίου μαίνεται η πυρκαγιά και καταστρέφει δασική έκταση.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας, αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς όμως να απειλεί σπίτια. Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σήμερα το πρωί σε δύσβατη περιοχή ανάμεσα σε Σέμπρωνα και Αποπηγάδι του Δήμου Πλατανιά.

Στον τόπο της πυρκαγιάς επιχείρησαν δώδεκα οχήματα και προσωπικό τριάντα ανδρών της Πυροσβεστικής, ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε και πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική και αγροτική έκταση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που καίει ξερά χόρτα σε οικόπεδο  οδό Ερμού στον Μαραθώνα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες οικίες αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ότι κινδυνεύουν.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Θυελλώδεις άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς

www.ert.gr

Αλέκα Σταυροπούλου

Αφήστε μια απάντηση