iPhone 11: Γιατί να το προτιμήσεις αντί για το Samsung Galaxy Note 10

Techblog.gr

iphone 11

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα iPhone 11 και οι χρήστες είναι διχασμένοι. Αρκετοί είναι κατά του σχεδιασμού και των χαρακτηριστικών τους, ενώ άλλοι εξυμνούν την Apple για τις επιλογές της.

Εμείς στο Techblog έχουμε αναλύσει τα χαρακτηριστικά των συσκευών, τις έχουμε συγκρίνει με αυτές της προηγούμενης γενιάς και αναφερθήκαμε στις καινοτομίες των νέων iPhones.

Αδιαμφισβήτητα, τα περισσότερα νέα smartphones έχουν εκπληκτικές επιδόσεις, τραβούν εντυπωσιακές φωτογραφίες και έχουν καθαρές οθόνες. Με τις διαφορές σε αυτούς τους βασικούς τομείς να είναι ελάχιστες ο χρήστης απλά επιλέγει τη συσκευή που προτιμάει. Ο Jay McGregor του Forbes αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι κάνουν τα iPhone 11 να ξεχωρίζουν έναντι του Samsung Galaxy Note 10.

Αρχικά, η Apple προσφέρει πλέον επιλογή επιστροφής του παλιού smartphone ώστε να μειωθεί η τιμή αγοράς του καινούργιου. Αυτό αποτελεί σημαντικό σημείο για όσους χρήστες αγοράζουν συστηματικά Apple συσκευές. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσουμε ότι η μέγιστη τιμή έκπτωσης είναι τα $600.

iPhone 11 Pro Max vs iPhone XS Max

Επιπλέον, η Apple με την αγορά οποιασδήποτε συσκευής προσφέρει 1 χρόνο Apple TV+, μία συνδρομητική υπηρεσία με ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή. Το Apple TV+, θα έχει αποκλειστικές σειρές και ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα με μόνο $4,99 το μήνα.

O Jay σημειώνει ότι ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το AI της Apple σε ότι αφορά τις κάμερες. Συγκεκριμένα, η Apple ανακοίνωσε το χαρακτηριστικό Deep Fusion με το οποίο η κάμερα τραβάει 9 φωτογραφίες και δημιουργεί ένα κολάζ από τα καλύτερα σημεία της κάθε φωτογραφίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία λεπτομερείς φωτογραφία με λιγότερο noise.

Επίσης, στην εφαρμογή της κάμερας των iPhone 11 θα βρούμε ταυτόχρονη προβολή της εικόνας που βλέπει η κάμερα από την κύρια και την ευρυγώνια κάμερα. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι αφότου τραβήξουμε τη φωτογραφία θα έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε την προβολή μεταξύ κανονικής και ευρείας γωνίας.

Ακόμη, άσχετα με το γεγονός ότι άργησε, πρόσθεσε λειτουργία κάμερας αυτόματου χαμηλού φωτισμού. Οι φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό των iPhone είναι εδώ και χρόνια εντυπωσιακές και με την προσθήκη του AI θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τη Google με το Night Sight.

Μερικοί ακόμη όχι και τόσο προφανείς λόγοι που ίσως κάποιος να προτιμούσε την αγορά ενός iPhone 11 από ένα Galaxy Note 10 είναι το μέγεθος της συσκευής, το AirDrop και το ότι δεν έχει bloatware.

Τέλος, στις περισσότερες χώρες μπορείς να πας σε ένα Apple Store και οι τεχνικοί θα σε βοηθήσουν άμεσα, σε αντίθεση με το να στείλεις τη συσκευή στην εταιρεία για κανένα μήνα και ύστερα να σε ενημερώσουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Όπως και να έχει, η επιλογή smartphone είναι απολύτως προσωπική και έχει σχέση με το τι εξυπηρετεί και το τι προτιμά ο κάθε ένας.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος