Στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ και η Αυστραλία

Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά στην Ιστορία της, προκρίθηκε η Αυστραλία, μετά τη νίκη με 82-70 επί της  Τσεχίας στη Σανγκάη, που έδωσε στα «καγκουρό» το τελευταίο εισιτήριο για την τετράδα.

Πάτι Μιλς (24π.) και Κρις Γκούλντινγκ (14π.) ευστόχησαν σε 10 τρίποντα και έστειλαν την ομάδα από την Ωκεανία στον ημιτελικό, όπου θα βρει στο δρόμο προς τον τελικό την -παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2006- Ισπανία, την ερχόμενη Παρασκευή (13/9, 11:00).

Η Τσεχία έφτασε ως τους «8» στην πρώτη εμφάνισή της στη διοργάνωση, πρόβαλε σθεναρή αντίσταση στα πρώτα δύο δεκάλεπτα, αλλά ύστερα εγκλωβίστηκε στην πιεστική άμυνα της ομάδας του Αντρέι Λεμάνις. Την Πέμπτη (12/9, 16:00) οι Τσέχοι θα αντιμετωπίσουν την Πολωνία, σε αγώνα για τις θέσεις 5-8.

Με την ολοκλήρωση των προημιτελικών, Ισπανία και Γαλλία εξασφάλισαν,από την ήπειρο της Ευρώπης την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η Αυστραλία είχε εξασφαλίσει ήδη με την πρόκρισή της στη φάση των «16» την πρόκριση από την Ωκεανία, καθώς οι Νεοζηλανδοί αποκλείστηκαν από την πρώτη φάση.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση