H96 MAX RK3318: Ισχυρό και προσιτό Android TV Box με Kodi και Netflix

Techblog.gr

Ένα TV Box θα σας φανεί χρήσιμο είτε έχετε Smart TV είτε όχι. Σίγουρα οι έξυπνες τηλεοράσεις έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά η κάθε εταιρεία έχει το δικό της λειτουργικό σύστημα και τις περισσότερες φορές οι προσφερόμενες εφαρμογές είναι απίστευτα λίγες. Βέβαια υπάρχουν και τηλεοράσεις με Android TV προεγκατεστημένο, αλλά αυτές είναι λίγες ακόμα και λίγοι έχουμε μία τέτοια στο σαλόνι μας.

Από την άλλη, ένα Android TV Box επιτρέπει την εγκατάσταση χιλιάδων εφαρμογών και παιχνιδιών μέσα από το Google Play store, ναι τις ίδιες με αυτές που κατεβάζετε στο κινητό ή το tablet σας! Μία τέτοια συσκευή θα πρέπει να έχει καλά τεχνικά χαρακτηριστικά για να μην κολλάει και σε συνδυασμό με μια καλή τιμή να προσφέρει το πολυπόθητο “value for money” όπως είναι το H96 MAX RK3318.

Το H96 MAX RK3318 συνδυάζει τον ιδιαίτερο σχεδιασμό εξωτερικά με ένα εύχρηστο και απλό τηλεχειριστήριο και τις αμέτρητες δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρει το Android TV. Σε αυτά προσθέστε την πολύ καλή συμβατότητα με τα πιο διαδεδομένα φορμά βίντεο, εικόνας και ήχου και έχετε ένα super πακέτο διασκέδασης έτοιμο να βρει τη θέση του στο σαλόνι σας και να κουμπώσει στην TV σας!

Ζητάτε ακόμα περισσότερα; Το H96 MAX RK3318 σας προσφέρει τη δυνατότητα σύνδεσης AirPlay με συσκευές Apple και αναπαραγωγή 4K βίντεο έως 60fps. Ακόμα δεν σας έχει ψήσει να το τσιμπήσετε;

Ο επεξεργαστής του H96 MAX RK3318 είναι ο Rockship RK3318 με τέσσερις πυρήνες Cortex A53 και την Mali 450 GPU που αναλαμβάνει τις επιδόσεις των γραφικών. Πρόκειται για έναν αξιόπιστο επεξεργαστή κι ας μην πιάνει τις επιδόσεις του Allwinner H6 που είδαμε στην παρουσίαση του Flowfon F1 Android TV Box.

Η μνήμη RAM του H96 MAX RK3318 είναι 4GB DDR3 και ο αποθηκευτικός χώρος 64GB επεκτάσιμος μέσω καρτών μνήμης micro SD (έως 64GB). Το συγκεκριμένο Android TV Box τρέχει Android 9 Pie. Tα τεχνικά χαρακτηριστικά του H96 Max είναι ίδια με αυτά του Magicsee N5 NOVA, σε εκείνο όμως θα πρέπει να προσθέσετε το AirMouse και τις λειτουργίες Google Assistant που δεν συναντάμε στο H96.

Σε επίπεδο συνδεσιμότητας, το H96 MAX RK3318 έχει Dual Band WiFi για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ, Bluetooth 4.0 για να δεχθεί ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι, USB 2.0 και USB 3.0, και HDMI για την κλασσική σύνδεση με την τηλεόρασή σας ή οποιοδήποτε άλλο μέσω αναπαραγωγής εικόνας όπως monitor ή projector. Επιπλέον διαθέτει θύρα Ethernet αν αποφασίσετε να το συνδέσετε με το ίντερνετ ενσύρματα και φυσικά την υποδοχή για τις κάρτες μνήμης micro SD.

Το H96 MAX RK3318 έχει ιδιαίτερο σχεδιασμό με μαύρο ματ περίγραμμα και γυαλιστερή επάνω επιφάνεια. Οι θύρες είναι μοιρασμένες στις πλευρές του Android TV Box το οποίο έχει βάρος 100 γρ. και οι διαστάσει του είναι 10×10×1,8 εκ.

Επίσης, το H96 MAX RK3318 έχει LED οθόνη η οποία προβάλει διάφορες ενδείξεις σε μπλε χρώμα. Μεταξύ άλλων, στην οθόνη βλέπουμε την ώρα, τα ξυπνητήρια, την κατάσταση του δικτόυ, και άλλα.

Το H96 MAX RK3318 υποστηρίζει τα περισσότερα φορμά βίντεο, εικόνας και ήχου και είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή περιεχομένου υψηλής ανάλυσης μέσω KODI, YouTube και Netflix το οποίο έχει προεγκατεστημένο. Επίσης, οι επιδόσεις τους στο gaming είναι ικανοποιητικές.

Το περιβάλλον χρήστη του Android TV Box είναι απλό με όμορφα γραφικά και υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα. Το χειριστήριο που συνοδεύει το H96 MAX RK3318 είναι αρκετά απλό, διαθέτει τα βασικά κουμπιά και προσφέρει mouse λειτουργία για πλοήγηση στο μενού του TV Box.

Επιπλέον, στη συσκευασία υπάρχει ο φορτιστής, καλώδιο HDMI και το εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά. Πρόκειται για ένα προσιτό Android TV Box με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά που θα καλύψει και τους απαιτητικούς χρήστης, αυτούς που αναζητούν ένα σταθερό και αξιόπιστο σύστημα που θα τους προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο του Android TV.

Η τιμή του H96 MAX RK3318 στο Banggood είναι 33,99 ευρώ και μπορείτε να το αποκτήσετε επιλέγοντας ως τρόπο αποστολής το “Priority Direct Mail” για να μην σταματήσει το πακέτο σας στο τελωνείο.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Επεξεργαστής: Rockship RK3318
Μνήμη RAM: 4GB
Ενσωματωμένη μνήμη: 64GB (δέχεται κάρτες μνήμης micro SD έως 64GB)
Λειτουργικό σύστημα: Android 9.0 Pie
Υποστήριξη 4K HDR UHD
Συνδεσιμότητα: HDMI, LAN (Ethernet), AV Out, micro SD, USB 2.0, USB 3.0
Ασύρματη σύνδεση: WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0

Υποστηριζόμενα φορμά εικόνας και ήχου
Decoder Format: 4K VP9 Video decoder, H.265/H.264 video decoder, 1080P other video decoders (VC-1, MPEG-1/2/4, VP6/8)
Audio format: MP3/WMA/AAC/WAV/OGG/DDP/HD/FLAC/APE
Video format: AVI/TS/VOB/MKV/MOV/ISO/WMV/ASF/FLV/DAT/MPG/MPEG
Photo Format: JPEG/BMP/GIF/PNG/TIFF

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος