Με επιφυλάξεις των αντιπολιτεύσεων ο ορισμός των Δ.Σ. των ΝΠΔΔ

Με επιφυλάξεις των αντιπολιτεύσεων ο ορισμός των Δ.Σ. των ΝΠΔΔ

Με επιφυλάξεις ψήφισαν τον ορισμό του νέου Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ οι αντιπολιτεύσεις, κυρίως η παράταξη του Απ. Παπαδούλη ενώ ο Απ. Ριζόπουλος της ΛΑΣ ψήφισε λευκό, ενώ υπέβαλλε αίτημα να εκπροσωπηθεί η παράταξή του στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με έναν πολίτη, πρόταση που θα εξετάσει ο δήμαρχος ως το τέλος της εβδομάδας.

Εκτός από τον δήμαρχο που θα είναι ο πρόεδρος της επιχείρησης, τα άλλα μέλη του Δ.Σ. από την πλειοψηφία θα είναι οι κ.κ. Γκογκινούδης, Κοπάνας, Μορφογιάννη και Κότογλου ως τακτικά μέλη και αναπλητωματικά οι κ.κ. Μποντού-Τοκαλή, Σοφία Χάλαρη, Θέμης Τζούνης και Μιχαήλ Καπουρνιώτης. Ως δημότες προτάθηκαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Πατέρας και Κωνσταντίνος Νάκος και αναπληρωματικούς τους κ.κ. Γεώργιο Τσίχλα και Αναστάσιο Καπουρντιώτη ενώ ως μέλος κοινωνικού φορέα προτάθηκε να συμμετέχει εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ.

Η παράταξη της Νάνσυς Καπούλας πρότεινε ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την ίδια την κ. Καπούλα και αναπληρωματική την Βίκυ Μήτρου. Η παράταξη του κ. Ιάσονα Αποστολάκη πρότεινε ως τακτικό μέλος τον κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννης και ως αναπληρωματική την Φωτεινή Κοκκινάκη.

Η παράταξη της ΛΑΣ με επικεφαλής τον κ. Ριζόπουλο τελικά ψήφισε λευκό.

Ο τρόπος που αντιμετώπισε ο κ. Ριζόπουλος το θέμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. δημάρχου, ειδικά στην πρόταση για ορισμό μελών στο Δ.Σ. του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ. «Αν νομίζετε ότι θα ακολουθήσουμε μια σταλινική γραμμή… Δεν μπορούμε να έχουμε συνεργασία με αρνητικό και λευκό», είπε ο Αχ. Μπέος. Περνώντας στην αντεπίθεση ο Απ. Ριζόπουλος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή για αντιδραστική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά.
«Με την πλειοψηφία ο λαός μας έδωσε το δικαίωμα να μπορούμε να επιλέξουμε αν θα είστε μέσα. Αυτό είναι δημοκρατία. Να αποφασίζει η πλειοψηφία», αντέτεινε ο Αχ. Μπέος.

Για τις επιτροπές Λαϊκών Αγορών προτάθηκαν και θα συμμετέχουν οι κ.κ. Τ. Μπατζιάκας και μέλος Γ. Πράττος και δημότης ο κ. Απ. Τσακανίκας. Οι δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Καπούλα και Παπαδούλη θα γνωστοποιήσουν αύριο τους συμβούλους τους, ενώ εκ μέρους της παράταξης του κ. Αποστολάκης θα συμμετέχει η κ. Κοκκινάκη κι εκ μέρους της ΛΑΣ ο κ. Βασ. Ντακούμης.

Για την ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, προτάθηκε Πρόεδρος η κ. Μορφογιάννη, Αντιπρόεδρος ο κ. Ζαρκάδας και τακτικό μέλος η κ. Αναγνώστου κι αναπληρωματικοί οι κ.κ. Στεφόπουλος, Μαλαματίνης και Σταυρίδης και δημότες η κ. Χατζηγεωργιου, κ. Ρήγα και κ.Σπύρου.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νάνσυ Καπούλα, έθεσε θέμα καταστατικού για διευκρινίσεις ως προς τους πολίτες που συμμετέχουν βάσει ποσόστωσης, προτείνοντας τους κ.κ. Χρ. Ιγγλέση και Μπ. Ζάχο, ενώ ο επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ι. Αποστολάκης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα για να του απαντήσει ο Δήμαρχος ότι «αυτό που λέτε έχει μία βάση αναλόγως πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Σε λίγες μέρες θα έρθει μια τροποποίηση. Αν ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να το χε ρυθμίσει. Εμείς αποφασίζουμε με βάσει τι ισχύει σήμερα. Εσείς κάντε προσφυγή τις έχετε χάσει όλες. Εμείς ψηφίζουμε αυτό που λέει ο Νόμος».

Για τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ορίστηκε πρόεδρος Ανδ. Ζέρβας, Αντιπρόεδρος Απ. Νάσιος και μέλη Γεωργία Τοκαλή, Ν. Μορφογιάννη, Θαν. Σταυρίδης κι αναπληρωματικά τους κ.κ. Σ. Χάλαρη, Δέσποινα Κότογλου, Στ. Κάλλης. Χρ. Στεφόπουλος και Τρ. Γκογκινούδης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Ριζόπουλος ζήτησε να εκπροσωπείται η παράταξη του με έναν δημότη, με τον Δήμαρχος να του απαντά ότι «Ξεκινήσαμε με θετική αύρα και ψηφίσατε λευκό. Ως εκ τούτου δεν μπορούμε να έχουμε επαφή και συνεργασία με μονίμως αρνητικό κι όχι και λευκό που ψηφίζετε. Για την ΔΕΥΑΜΒΑ σας απάντησα. Σε όλα τα άλλα μην έχετε ελπίδες. Ο κόσμος σας κατέταξε».

Απαντώντας ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «είναι αντιδραστική η πλευρά της Δ.Α. αυτό δεν είναι κι η καλύτερη συμπεριφορά και δεν σέβεται και την ψήφο των πολιτών. Θέλουμε να παρακολουθούμε τα όργανα αλλά σε ένα 15μελές συμβούλιο τα 9 μέλη της Δ.Α. είναι αυταρχικό και δεν είναι δημοκρατικό» για να του ανταπαντήσει ο  Δήμαρχος ότι «Εδώ είμαστε Δημοτικό Συμβούλιο κι ο λαός μας έδωσε το δικαίωμα. Η πλειοψηφία όχι η μειοψηφία αποφασίζει. Οι λίγοι καταντήσατε να έχετε περισσότερα δικαιώματα από τους πολλούς».

Η κ. Καπούλα επιφυλάχτηκε να απαντήσει, ενώ για το θέμα των μελών των σχολικών επιτροπών, ο Δήμαρχος ζήτησε την απόσυρση του θέματος.

Τέλος, για την Επιτροπή Διαβούλευσης,  η Δημοτική Αρχή, πρότεινε τη συμμετοχή 49 φορέων και συγκεκριμένα :ΠανεπιστήμιοΙΘεσσαλίας, ΟΛΒ, ΤΕΕ, Επιμελητήριο, Νοσοκομείο, Ι.Μ.Δ., Εμπορικός Σύλλογος, ΣΒΘΚΕ, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, Σύλλογος Εστία, ΕΑΣ Πηλίου, ΟΣΕ, ΟΕΒΕΜ, ΕΕΤΕΜ, ΕΑΣ Βόλου, Δικηγορικός Σύλλογος, ΙΣΜ, Οδοντιατρικός Σύλλογος, Φαρμακευτικός Σύλλογος, Γεωπονικός Σύλλογος, ΕΚΒ, Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων, Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ, Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, Σύλλογος Δασκάλων, ΕΛΜΕ, ΛΕΔ, ΕΟΔ, Σύλλογος Πολυτέκνων, Σύλλογος Τριτέκνων. Φιλοζωική, Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ, Μάνητες Τυφλοί, Σωματείο «Ιππόκαμπος», Σώμα Οδηγισμού, Σώμα προσκόπων,ΕΠΣΘ, Ένωση Καλαθοσφαίρισης, Ένωση Αργοναυτών, Ένωση Αλιέων, Ποδηλατικός Όμιλος, Ορειβατικός Σύλλογος Βόλου, Σύλλογος «Ίωνες», Σύλλογος «Εγγλεζονήσι», Σύλλογος Ποντίων, Σύλλογος Θρακών, Σύλλογος Μακεδόνων και Σύλλογος Αλβανών Μεταναστών.

Από την κ. Καπούλα ο κ. Μουλάς της πρότεινε να βάλει τον κ. Ζαχείλα, πρόταση που πέρασε, ενώ από την παράταξη του κ. Αποστολάκη προτάθηκε η κ. Τσιτούμη.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος σχολίασε ότι «αισθάνομαι περίεργα που σε αυτή την πρόταση δεν βάλατε τους τύπους από την επιτροπή πολιτών είναι δυνατόν να απουσιάζουν από αυτή την επιτροπή?».

Για τον ΣΥΔΙΣΑ, προτάθηκε Πρόεδρος Κ. Γανωτής, Αντιπρόεδρος Στ. Κάλλης, και μέλλος Γ. Πράττος, από την επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας θα συμμετέχει η κ. Καπούλα, ο κ. Αποστολάκης ψήφισε λευκό, ενώ ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι «θέλουμε να παρακολουθεί εκπρόσωπος της ΛΑΣ για να του απαντήσει ο Δήμαρχος ότι «όταν κάνουμε τη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων θα έχετε δύο εκπροσώπους».

Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η πλήρωση και των υπόλοιπων νομικών προσώπων χωρίς απρόοπτα.

www.ert.gr

ertweb