Τα νέα Huawei Mate 30 και Mate X: Δεν θα έχουν Google Play Services

Techblog.gr

Η Huawei έχει αποκλειστεί τους τελευταίους μήνες από την Αμερική με αποτέλεσμα αρκετές εταιρείες να διακόψουν τις σχέσεις μαζί της ενώ κάποιες άλλες προσπαθούν να λάβουν την ειδική άδεια από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ. Ο αποκλεισμός που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα στην σχέση της Huawei με την Google. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα η Huawei δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει στην επόμενη μεγάλη σειρά, Mate 30 αλλά και το πρώτο foldable smartphone Mate X μία πλήρης έκδοση του Android.

Σήμερα, μία πηγή επιβεβαιώσε ότι ο Κινεζικός κολοσσός δεν θα μπορέσει να ενσωματώσει στα επόμενα smartphone του τα Gmail, Chrome, Youtube και το πιο σημαντικό δεν θα έχουν Google Play Services.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα τηλέφωνα θα έχουν κάποιο άλλο λειτουργικό. Απλά αντί να τρέχουν την ίδια έκδοση Android με τις υπόλοιπες εταιρείες θα τρέχουν την open source έκδοση του λειτουργικού. Αυτή η αλλαγή σύμφωνα με ερευνητές θα επηρεάσει τις πωλήσεις της Huawei εκτός Κίνας όπου αναμένεται πτώση τουλάχιστον της τάξεως του 30%.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης