Nokia 9 PureView: Απογοητεύουν οι πέντε κάμερες σύμφωνα με το DxOMark

Techblog.gr

Nokia 9 PureView

Το Nokia 9 PureView κυκλοφόρησε φέτος τον Φεβρουάριο και το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι οι πέντε κάμερες της Light, οι οποίες χρησιμοποιούν ειδική τεχνολογία για να προσφέρουν φωτογραφικό αποτέλεσμα που μόνη της μία κάμερα δεν θα τα κατάφερνε ποτέ.

Nokia 9 PureView

Ωστόσο, σύμφωνα με τη βαθμολογία που πήρε το Nokia 9 PureView στο DxOMark μάλλον οι κάμερες του δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, καθώς βρέθηκε πιο κάτω κι από το Apple iPhone 7 Plus που κυκλοφόρησε το 2016 και έχει διπλή πίσω κάμερα στα 12MP με διάφραγμα f/1.8 και f/2.8. Επίσης, με το ζόρι πέρασε το Nokia 8 Sirocco που διαθέτει διπλή πίσω κάμερα 12MP+13MP με διάφραγμα f/1.8 και f/2.6.

Στη φωτογραφία το Nokia 9 PureView πήρε 88 πόντους. Ο συνδυασμός των πέντε καμερών και των πληροφοριών από τον Time of Flight αισθητήρα βοηθούν στη δημιουργία φοβερών bokehs και την εντυπωσιακή αυτόματη εστίαση που παρουσιάζει το module. Άλλωστε, αυτά φαίνεται να είναι και τα δυνατά σημεία του smartphone.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί της Light ότι ο συνδυασμό των εικόνων από τις πέντε κάμερες δημιουργεί εντυπωσιακό ζουμ στις φωτογραφίες δεν αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα των δοκιμών. Φαίνεται ότι η υλοποίηση της Google με τη μία κάμερα στο Pixel 3a ήταν καλύτερη.

Το σκηνικό δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε και όσον αφορά το βίντεο. Το Nokia 9 PureView πήρε 80 βαθμούς διαμορφώνοντας έτσι τον μέσο όρο στους 85 πόντους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Nokia 8 Sirocco σημείωσε σκορ 82 πόντους.

Η σταθεροποίηση του βίντεο είναι αρκετά καλή αλλά η γενικότερη απόδοση του smartphone είναι χαμηλή, κάτι αρκετά παράξενο μιας που το Nokia 9 PureView χρησιμοποιεί μόνο μία κάμερα κατά την εγγραφή βίντεο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι η σταθεροποίηση της εικόνας είναι ηλεκτρονική και διατίθεται μόνο στα 1080p.

Το δεδομένο είναι ότι οι πέντε κάμερες της Light που διαθέτει το Nokia 9 PureView δεν αποδίδουν όπως θα περιμέναμε. Ωστόσο, το DxOMark είναι μόνο μία ιστοσελίδα αξιολογήσεων και αρκετοί δεν λαμβάνουν υπόψη τα αποτελέσματα που δημοσιεύει.

Σε κάθε περίπτωση, μόνο με την προσωπική δοκιμή μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τις ικανότητες μιας κάμερας.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος