Καταδίωξη ανοικτά της Σάμου, για τη σύλληψη 18χρονου διακινητή-Αμείωτη η ροή μεταναστών

Καταδίωξη ανοικτά της Σάμου, για τη σύλληψη 18χρονου διακινητή-Αμείωτη η ροή μεταναστών

Στη σύλληψη 18χρονου αλλοδαπού διακινητή, που μετέφερε με ταχύπλοο 10 μετανάστες ανοιχτά της Σάμου, προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών. Την ίδια ώρα, κι ενώ οι μεταναστευτικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παραμένουν αμείωτες, η Τουρκία επαναλαμβάνει τις απειλές της προς την Ευρώπη ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους πρόσφυγες.

Μετά από καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών, έγινε η σύλληψη του 18χρονου αλλοδαπού διακινητή που μετέφερε με ταχύπλοο σκάφος 10 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτήρι Πράσσου της Σάμου.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του λιμενικού, ο χειριστής αρνείτο να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις στελεχών του λιμενικού.

 

Νωρίτερα, άλλο περιπολικό σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε από χερσαία ζώνη του ακρωτηρίου Πράσσου 10 μετανάστες, οι οποίοι αναγνώρισαν τον 18χρονο ως τον χειριστή του σκάφους που τους μετέφερε στη Σάμο.

Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Βαθύ της Σάμου, ενώ από το λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ταχύπλοο.

Στο μεταξύ, στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι πέντε μεταναστών που επέβαιναν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή Καρδάμυλων της Χίου, προχώρησε τις πρωινές ώρες σήμερα, σκάφος του λιμενικού. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Σχετική είδηση: 73 πρόσφυγες και μετανάστες στην Κω

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση