Honor Vision Pro: Αυτό είναι το πρώτο device με Harmony OS [IFA 2019 hands-on video]

Techblog.gr

Η πρώτη συσκευή με το λειτουργικό Harmony OS το οποίο αποκάλυψε η Huawei στις αρχές Αυγούστου σε ένα developer conference στην Κίνα εμφανίστηκε σήμερα στην έκθεση όπου βρίσκεται το Techblog.gr στο Βερολίνο. Το Honor Vision Pro λοιπόν ενσωματώνει το λειτουργικό σύστημα της Huawei αντί του Android TV ενώ η αγορά θα δεχθεί και την απλή έκδοση του.

Η Pro που παρουσιάστηκε στην IFA 2019 ενσωματώνει HiSilicon HongHu 818 SoC ο οποίος συνδυάζεται με 2GB μνήμη RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο ενώ η απλή έκδοση έχει 16GB αντί 32GB αποθηκευτικό. Το SoC αποτελείται από τετραπύρηνο επεξεργαστή και τετραπύρηνη GPU. Ο επεξεργαστής αποτελίται από δύο Cortex-A73 και δύο Cortex-A53 ενώ τα γραφικά έχει αναλάβει η Mali-G51

Το display έχει μέγεθος 55 ίντσες, 94% screen-to-body ratio και ανάλυση 4Κ (3840 x 2160 pixels). Η φωτεινότητα του panel αγγίζει τα 400 nits και υποστηρίζεται 87% κάλυψη NTSC.

Υποστηρίζονται Bluetooth 5.0, Magic-link Screen Sharing και ενσωματώνονται έξι συνολικά μικρόφωνα. Οι διαφορές τώρα μεταξύ των δύο Vision και Vision Pro συναντώνται και στα ηχεία. Στην περίπτωση του Pro μοντέλου έχουμε έξι ηχεία των 10W ενώ η απλή έκδοση έχει τέσσερα ηχεία των 10W.

Μία ακόμη διαφορά που εντοπίζεται είναι η απουσία της FHD 1080p pop-up selfie κάμερας η οποία έχει τοποθετηθεί στο πάνω μέρος της τηλεόρασης. Η κάμερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την εκτέλεση βίντεο κλήσεων.

Όσον αφορά το λειτουργικό αναμένεται να έρθει στα smartwatch και laptop που θα κυκλοφορήσουν στις αγορές εκτός Κίνας.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης