Xiaomi: Ετοιμάζει 4 μοντέλα smartphone με κάμερα 108 Megapixel

Techblog.gr

Xiaomi and Samsung ISOCELL 108MP

Τον προηγούμενη μήνα η Samsung αποκάλυψε τον πρώτο 108MP αισθητήρα ο οποίος θα ενσωματωθεί αρχικά σε smartphone της Xiaomi. Ο αισθητήρας ονομάζεται ISOCELL Bright HMX και συνδυάζει 4 pixels σε 1 για την παραγωγή μίας φωτογραφίας στα 27MP η οποία θα είναι πιο φωτεινή.

Το τηλέφωνο που θα φέρει η Xiaomi στην αγορά με αυτόν τον αισθητήρα λέγεται πως θα ονομάζεται Mi Mix 4 και θα αντικαταστήσει την τωρινή ναυαρχίδα της εταιρείας. Πληροφορίες ωστόσο που προέρχονται από το XDA-Developers αποκαλύπτουν ότι η Xiaomi θα φέρει επιπλέον τέσσερα smartphone τα οποία θα ενσωματώνουν τον ίδιο αισθητήρα για την κύρια κάμερα.

Οι συσκευές έχουν κωδική ονομασία “tucana”, “draco”, “umi” και “cmi” δεν είναι ξεκάθαρο όμως αν σε αυτές περιλαμβάνεται κάποια συσκευή η οποία θα κυκλοφορήσει από την Redmi η οποία είναι θυγατρική της. Οι ονομασίες αυτές εντοπίστηκαν στο MIUI Gallery App, το οποίο θα επιτρέπει την προβολή φωτογραφιών στα 108MP.

Τα χαρακτηριστικά όπως και ο σχεδιασμός είναι προς το παρόν άγνωστα. Το επόμενο διάστημα όμως ίσως μάθουμε νέες πληροφορίες.

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης