Ο Δ. Μεταλληνός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Δ. Μεταλληνός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας

Ο Δημήτρης Μεταλληνός εξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της Ιονίου Βουλής. Κατά την εκλογή του προεδρείου του Σώματος, ο κ. Νίκος Βραδής, δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη Τρεπεκλή εξελέγη Αντιπρόεδρος και η κυρία Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη, από την παράταξη Καλούδη, Γραμματέας.

Τα αποτελέσματα της καταμέτρησης είχαν ως εξής:

Τα αποτελέσματα:
Έγκυρα 42
Πρόεδρος: Δημήτρης Μεταλληνός  36
Αντιπρόεδρος Νίκος Βραδής 36
Γραμματέας: Αγγελική Χριστίνα Καρδακάρη 34
Λευκά 5

Της διαδικασίας απείχε η Λαϊκή Συσπείρωση, διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον τρόπο στις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που όπως ειπώθηκε από τον επικεφαλής της, Γιάννη Μπορμπότη, καθιστούν διακοσμητικό το ρόλο της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οικονομική Επιτροπή 

Σε δεύτερη ψηφοφορία, αναδείχθησαν τα αιρετά μέλη της Οικονομικής Επιτροπή του Δήμου. Τα αιρετά μέλη, τα οποία θα συμπληρωθούν με άλλους δύο Αντιδημάρχους, είναι:

Τακτικά: Γ. Σερεμέτης, Π. Τζάννε, Γ. Τριανταφυλλούδης, Φ. Τσιμπούλη, Γ. Καλούδης, Χρ. Σαρλής, Μ. Υδραίου.
Αναπληρωματικά μέλη:
Μ. Ζερβού, Χ. Γιώτης, Β. Σπάτουλας, Σπ. Ρίγγας, Σπ. Βλάχος και Α. Ρίγγα

Υπόθεση Μόρφου 

Πριν την ψηφοφορία για την ανάδειξη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Εκκίνηση» Λευτέρης Μαρκάτης, έθεσε στο Σώμα την ανακοίνωση που είχε εκδώσεις πριν λίγα 24ωρα, στην οποία θέτει ζήτημα με την συνυπογραφή του κ. Μεταλληνού σε κείμενο συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο τελευταίος. Ο κ. Μαρκάτης ζήτησε από τον κ. Μεταλληνό, να τοποθετηθεί επί του θέματος, βοηθώντας την παράταξή του, να μην ψηφίσει αρνητικά στο πρόσωπό του. θέση καταδίκης των δηλώσεων του Μητροπολίτη Μόρφου έλαβαν κατά τις παρεμβάσεις τους και  οι κ.κ. Γ. Καλούδης, Χρ. Σαρλής, Μ. Δρυ, Γ. Καρύδης, διευκρινίζοντας ότι η ψήφος τους θα εξαρτηθεί από τη στάση του κ. Μεταλληνού. Ο κ. Σπύρος Πουλής καταδίκασε τις δηλώσεις Μόρφου αλλά δήλωσε ότι θα στηρίξει τον κ. Μεταλληνό αφού κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των απόψεών του.

Απαντώντας ο κ. Μεταλληνός ανέφερε ότι η υπογραφή, του ζητήθηκε και μπήκε προκειμένου να μην υπάρξει δίωξη κατά του Μητροπολίτη Μόρφου ο οποίος έχει δώσει αγώνες για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Ανέφερε ότι οι απόψεις του δεν αναφέρονται στις γραφές αλλά τόνισε ότι στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχει συγκεκριμένη κρίση προς το θέμα αυτό.

 

www.ert.gr

Λυκούργος Σκιαδόπουλος