Επισπεύδει τις μετακινήσεις προσφύγων από τη Λέσβο η κυβέρνηση – Αύριο αναχωρούν δύο πλοία

Επισπεύδει τις μετακινήσεις προσφύγων από τη Λέσβο η κυβέρνηση – Αύριο αναχωρούν δύο πλοία

Αύριο τελικά και όχι την Τρίτη θα μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα  πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πριν από τον Ιούλιο στα χέρια τους τα χαρτιά άρσης του γεωγραφικού περιορισμού και ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί οι μετακινήσεις 1000ων ανθρώπων  να γίνουν την Τρίτη με πλοία του πολεμικού ναυτικού, η απόφαση άλλαξε και οι άνθρωποι θα αναχωρήσουν αύριο με ναυλωμένα πλοία.

Αύριο το πρωί θα αναχωρήσουν δύο πλοία της εταιρίας SEAJETS που ναύλωσε το υπουργείο προστασίας του πολίτη και συγκεκριμένα το πλοίο  CALDERA VISTA με 640 πρόσφυγες που θα αναχωρήσει το πρωί και το  AQUA BLUE που θα φύγει το μεσημέρι , με προορισμό τη Θεσσαλονίκη όπου οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν στη Νέα Καβαλα, κοντά στο Κιλκίς.

Οι εργαζόμενοι στο ΚΥΤ εργάζονται νυχθημερόν  για να εντοπίσουν, να ενημερώσουν τους μετακινούμενους και να ετοιμάσουν τις μετακινήσεις  που σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου είναι να φύγουν 1500 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να τακτοποιήσουν μέσα και έξω από το ΚΥΤ τις νέες αφίξεις, λιγότερες μεν από τους 546 ανθρώπους που έφτασαν μόνο την Πέμπτη το απόγευμα , αλλά που λόγω έλλειψης πια χώρου , προκαλεί πρόβλημα η παραλαβή και καταγραφή των ανθρώπων αυτών.

 

The post Επισπεύδει τις μετακινήσεις προσφύγων από τη Λέσβο η κυβέρνηση – Αύριο αναχωρούν δύο πλοία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb