Ανταρσία στο Αιγαίο: Η αντιπροσφυγική ρητορική της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διογκώσει τα προβλήματα

Ανταρσία στο Αιγαίο: Η αντιπροσφυγική ρητορική της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διογκώσει τα προβλήματα

Ανακοίνωση του περιφερειακού συνδυασμού  Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, μετά την ορκωμοσία του Περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου και τις ανακοινώσεις του νέου Περιφερειάρχη για τη δημιουργία Αντιπεριφέρειας Μεταναστετικής Κρίσεως :

Θα είμαστε η φωνή του κόσμου της εργασίας και της προσφυγιάς μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο

– Η αντιπροσφυγική ρητορική της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διογκώσει τα προβλήματα

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, εκφράζει το αντικαπιταλιστικό ρεύμα στα νησιά του Β. Αιγαίου, στηρίζει τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ- ΔΝΤ και όλου του αστικού μπλοκ εξουσίας.

Σε σχέση με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη στην τελετή της ορκωμοσίας επισημαίνουμε: Η προσφυγιά είναι πρόβλημα πρώτα και κύρια για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες/ τριες, που ξεριζώθηκαν απο τις πατρίδες τους. Πρόβλημα είναι οι αντιπροσφυγικές και αντιμεταναστευτικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Ο ορισμός ‘’αντιπεριφερειάρχη προσφυγικής κρίσης’’ (κι όχι πολιτικής) και η αναπαραγωγή της ανυπόστατης κινδυνολογίας για αλλαγή της πληθυσμιακής σύνθεσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου δείχνουν την αντιπροσφυγική ρητορική και πολιτική που η νέα Περιφερειακή Αρχή υιοθετεί. Αυτή η επιλογή θα οδηγήσει σε διόγκωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τόσο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/τριες που βρίσκονται στα νησιά μας όσο και οι κάτοικοι αυτών.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά προτάσσει τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων – μεταναστών/τριων για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων, για την κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας, για τον τερματισμό των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που δημιουργούν τις μεταναστευτικές ροές, για το κλείσιμο όλων των hot – spots σε όλη την χώρα, για την χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στους πρόσφυγες – μετανάστες/ τριες και για ενσωμάτωση τους στις κοινωνίες των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας, όσων από αυτούς το επιθυμούν.

The post Ανταρσία στο Αιγαίο: Η αντιπροσφυγική ρητορική της νέας Περιφερειακής Αρχής θα διογκώσει τα προβλήματα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb