Μέρες γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Μέρες γαστρονομίας στο Ηράκλειο

Από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της παλιάς Λαχαναγοράς, για δεύτερη χρονιά, το «Ηράκλειο Μέρες Κρητικής Γαστρονομίας 2019», με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης, εκπαιδευτικοί και τουριστικοί φορείς.
Πρόκειται για ετήσιες εκδηλώσεις γαστρονομίας στην πόλη του Ηρακλείου, που είναι αφιερωμένες αποκλειστικά στα προϊόντα της κρητικής γης και στην ανάδειξη συνταγών εμπνευσμένων από την κρητική γαστρονομία.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα τις ιδιαιτερότητες της γαστρονομίας στην Κρήτη, καθώς και εκθέσεις τοπικών προϊόντων, μαγείρεμα και γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες της έκθεσης από Λέσχες Αρχιμαγείρων, Σωματεία και γνωστούς Σεφ, γαστρονομικά δρώμενα από Συνεταιρισμούς Γυναικών και εστιατόρια, κρητικές βραδιές με μουσική και χορό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Οκτώβριο του 2018, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το «Heraklion Gastronomy Fest 2018», στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, 20 παραγωγοί εξέθεσαν κρητικά προϊόντα, γνωστοί επαγγελματίες σεφ αλλά και γυναικείοι συνεταιρισμοί μαγείρεψαν και τα πιάτα τους γεύτηκαν περισσότεροι από 2.500 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 6.500 επισκέπτες πέρασαν από το χώρο της έκθεσης τις 4 ημέρες που παρέμεινε ανοικτή.

www.ert.gr

Κώστας Βασιλάκης