Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες- Μεγάλος και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς (video)

Πολυμέτωπη μάχη με τις φλόγες- Μεγάλος και αύριο ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγο στο Μουρίκι Καλαβρύτων. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σε ύφεση είναι πυρκαγιές στην Παλαιόπολη Κυθήρων και τον Μεσόκαμπο Σάμου. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για να σβήσουν και την τελευταία εστία φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 2 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπρησμών σε Μεσσηνία και Ηλεία. Πρόκειται για έναν 47χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Κερασούλα Μεσσηνίας και έναν 43χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και στον οποίο αποδίδονται 3 πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Μεγάλος είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Βορείου Αιγαίου.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μεσσηνία και Ηλεία.

Στη Σάμο, σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στο Μεσόκαμπο. Εκκενώθηκαν και τα πέντε ξενοδοχεία της περιοχής. Όλοι οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα καταλύματά τους.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης, Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Μαρινόπουλος

www.ert.gr

Σοφία Χούντα