Μάχη σε 44 μέτωπα το τελευταίο 24ωρο- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (video)

Μάχη σε 44 μέτωπα το τελευταίο 24ωρο- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς  (video)

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Μουρίκι Καλαβρύτων. Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες, 9 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή του Πυργετού της Λάρισας, η οποία καίει ελαιόδεντρα και δασική έκταση. Πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Ρύζι Φαρσάλων Λάρισας όπου καίγεται δασική έκταση με πουρνάρι. Πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου, στην Αντίκυρα Βοιωτίας. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς, ενώ προς ύφεση βαίνουν οι φωτιές, σε Καλάβρυτα και Κέρκυρα.

Σε ύφεση είναι πυρκαγιές στην Παλαιόπολη Κυθήρων και τον Μεσόκαμπο Σάμου. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για να σβήσουν και την τελευταία εστία φωτιάς.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 2 ατόμων, τα οποία εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπρησμών σε Μεσσηνία και Ηλεία. Πρόκειται για έναν 47χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή Κερασούλα Μεσσηνίας και έναν 43χρονο που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση και στον οποίο αποδίδονται 3 πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Οι αρχές έφτασαν στα ίχνη του 43χρονου αγρότη, που κάνει κατάχρηση αλκοόλ και τον συνέλαβαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Ο 43χρονος κατηγορείται και για πρόκληση τρίτης φωτιάς, πάλι στην περιοχή του νεκροταφείου, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής. Και στις 3 περιπτώσεις χρησιμοποίησε αναπτήρα.

Ψυχολογικά προβλήματα και εξάρτηση από το αλκοόλ έχει σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική , ο 47χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό σε δασική έκταση τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη Χριστιανούπολη Τριφυλίας στη Μεσσηνία.

Ο 47χρονος διαπληκτίστηκε με τον πατέρα του για ασήμαντο λόγο, κατανάλωσε αλκοόλ στο καφενείο του χωριού και στη συνέχεια έβαλε με αναπτήρα τη φωτιά. Κάτοικοι τον είδαν και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική. Μάλιστα ο 47χρονος βοήθησε με το τρακτέρ του στην κατάσβεση της φωτιάς που έκαψε περίπου 15 στρέμματα.

Συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Το Αυτόφωρο Τριμελές Κυπαρισσίας του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 1200 ευρώ, αναγνωρίζοντάς ως ελαφρυντικό την ομολογία και τη μεταμέλειά του.

Μεγάλος είναι και αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και Βορείου Αιγαίου.

Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Μεσσηνία και Ηλεία.

Στη Σάμο, σε επιφυλακή βρίσκεται η πυροσβεστική για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα, στο Μεσόκαμπο. Εκκενώθηκαν και τα πέντε ξενοδοχεία της περιοχής. Όλοι οι τουρίστες έχουν επιστρέψει στα καταλύματά τους.

ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης, Νίκος Κουντούρης, Γιώργος Μαρινόπουλος

www.ert.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση