ΔΕΗ: Προσπάθεια αντιμετώπισης των ανεξόφλητων λογαριασμών (video)

ΔΕΗ: Προσπάθεια αντιμετώπισης των ανεξόφλητων λογαριασμών (video)

Με την αποκοπή του ρεύματος ως πρώτο όπλο στη φαρέτρα θα αντιμετωπίσει η ΔΕΗ τους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Η εντολή προς τον ΔΕΔΔΗΕ είναι σαφής. Κατέβασμα του διακόπτη σε όσους συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς και συσσωρεύουν μεγάλα ποσά οφειλής.

582.000 πελάτες της ΔΕΗ έχουν τουλάχιστον τρία τιμολόγια ανεξόφλητα με το συνολικό χρέος στα 545 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα υπάρχουν 895.000 τελικοί λογαριασμοί, οφειλές δηλαδή από καταναλωτές που είτε έπαψαν να ηλεκτροδοτούνται, είτε μετακινήθηκαν σε ιδιώτη πάροχο, είτε άλλαξαν ΑΦΜ, με το σύνολο των ληξιπρόθεσμων στο 1 δις.

Μόνο το τελευταίο δίμηνο προωθήθηκαν στον ΔΕΔΔΗΕ 30.000 αιτήματα για διακοπή του ρεύματος σε τελικούς πελάτες που ενώ έλαβαν της ειδοποίηση να τακτοποιήσουν το χρέος τους, την αγνόησαν.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Στάσης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ: «Το φαινόμενο των στρατηγικών κακοπληρωτών, πρωτίστως θίγει και πλήττει τα εκατομμύρια συνεπών πελατών της επιχείρησης. Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα ότι τέτοιες συμπεριφορές πλέον δε θα γίνονται αποδεκτές”.

Μάλιστα προκειμένου ο κόσμος να είναι ενήμερος για την πορεία της εκστρατείας αυτής η ΔΕΗ ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, τόνισε πως: «Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να βρει ρευστότητα μια εταιρεία σαν τη Δ.Ε.Η.. Θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές. Αν προτείνει η διοίκηση σε μία εταιρεία αύξηση, είτε είναι τιμολόγιο, είτε είναι κόμιστρο ή οτιδήποτε άλλο -ξέρετε ότι είναι πάρα πολλές φορές που έχει γίνει αυτό- εμείς θα μείνουμε στη δέσμευση του Πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις και του αρμόδιου Υπουργού, ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια».

Διατηρείται η προστασία για τους καταναλωτές που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με την ομπρέλα του κοινωνικού οικιακού τιμολογίου να παραμένει ανοικτή.

Ενάμισης μήνας διακυβέρνησης της ΝΔ και ήδη προετοιμάζεται το έδαφος για το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ». Τα δε διαφαινόμενα σχέδια για διπλές αυξήσεις στα τιμολόγια «στρώνουν» το έδαφος για τη μετακύλιση του κόστους του ρεύματος στα νοικοκυριά, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

To KKE σε σχόλιο του γραφείου Τύπου, αναφέρει ότι: «Οι εκβιασμοί στις λαϊκές οικογένειες να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ, οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγιά της, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και η παραπέρα πώληση παραγωγικών μονάδων της επιχείρησης, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της “απελευθέρωσης” και εμπορευματοποίησης της ενέργειας, την οποία υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Η απαίτηση να μη γίνει καμιά διακοπή ρεύματος σε εργατική – λαϊκή οικογένεια, καμία αύξηση στα τιμολόγια στη λαϊκή κατανάλωση, για ρεύμα φθηνό για το λαό, πρέπει να συμβαδίζει με τον αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-κεφαλαίου στην ενέργεια, να σημαδεύει τον πραγματικό αντίπαλο, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την εξουσία τους, για να γίνει η ενέργεια πραγματικά κοινωνικό αγαθό».

Ρεπορτάζ: Xρύσα Παπασταύρου

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr

Νάσος Μπράτσος