Εντείνονται οι έλεγχοι για την χρήση κοινόχρηστων χώρων

Εντείνονται οι έλεγχοι για την χρήση κοινόχρηστων χώρων

Σαρωτικούς ελέγχους στα καταστήματα του Ηρακλείου για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων διενεργεί η Δημοτική Αστυνομία. Οι έλεγχοι θα ενταθούν τον ερχόμενο μήνα, με στόχο να συμπεριλάβουν το σύνολο των καταστημάτων, ενώ ήδη οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει παραβατικότητα στις μισές από τις ελεγχόμενες επιχειρήσεις.
Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας, Μαρίνος Παττακός, ο οποίος έστειλε το μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί και θα συμπεριλάβουν το σύνολο των καταστημάτων – ακόμη και τα περίπτερα – που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων.
Τα καταστήματα αυτά, όπως ανέφερε, είναι περίπου 800 και ήδη – αν και με μεγάλη καθυστέρηση λόγω των εκλογών – έχουν ελεγχθεί σε διάστημα ενάμιση μήνα τα μισά από αυτά. Από τις 400 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στις μισές, σε 208 συγκεκριμένα, βεβαιώθηκαν παραβάσεις. Το 10-15% των επιχειρηματιών δεν διέθετε καν άδεια, ενώ οι υπόλοιποι έκαναν υπερβάσεις στις άδειες που διέθεταν, μικρότερες ή μεγαλύτερες. Οι παραβάσεις κοινοποιούνται στην Οικονομική Υπηρεσία, η οποία θα καθορίσει τα πρόστιμα, που εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
«Αυτή τη φορά η Δημοτική Αστυνομία δεν περιορίστηκε στους πρωινούς ελέγχους, αλλά τους συνέχισε και κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, όταν η παραβατικότητα αυξάνεται» δήλωσε ο κ. Παττακός. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά θα βγαίνουν δύο κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας – αντί ενός μέχρι τώρα – στους δρόμους. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να ελεγχθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου το σύνολο των καταστημάτων, περίπου 800, που κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Ηρακλείου, στην λογική της ισότιμης αντιμετώπισης των επιχειρήσεων.

www.ert.gr

Νεκταρία Μανουσουδάκη
image}

Αφήστε μια απάντηση