Δεν αλλάζουν smartphone λόγο έλλειψης καινοτομίας

Techblog.gr

smartphone

Αρκετές αναφορές στο παρελθόν ήθελαν τις αυξημένες τιμές των smartphones να είναι η αιτία για την αύξηση του μέσου χρόνου αναβάθμισης των καταναλωτών σε νεότερες συσκευές. Ωστόσο, νεότερα δεδομένα δείχνουν ότι δεν φταίει κυρίως η τιμή, αλλά η έλλειψη καινοτομίας.

Μία νέα αναφορά της Strategy Analytics ισχυρίζεται ότι οι κάτοχοι smartphones κατά μέσο όρο αλλάζουν συσκευή ύστερα από 33 μήνες. Βέβαια τα νούμερα είναι πιο μικρά όταν μιλάμε για χρήστες iPhones που κρατάνε τα κινητά τους για 18 μήνες, ενώ οι κάτοχοι ενός Samsung 16,5 μήνες.

Επίσης, 1 στους 5 Καυκάσιους σκοπεύουν να μην αναβαθμίσουν το smartphone τους για 3 ή περισσότερα χρόνια, ενώ οι Baby Boomers (άτομα ηλικίας 55 με 64 χρονών) δεν αγοράζουν νέο smartphone για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ενδιαφέρον είναι ότι η Samsung έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στους Gen X (άτομα ηλικίας 40 με 54 χρονών), όμως οι Gen Z (άτομα ηλικίας 18 με με 24 χρονών) προτιμούν συσκευές της Apple. Ακόμη, χαρακτηριστικά όπως η ποιότητα της κάμερας ενδιαφέρουν περισσότερο τις γυναίκες και τους Gen Z.

Οι Gen Y ή Millennials (άτομα ηλικίας 25 με 39 χρονών) και οι Gen Z αναζητούν χαρακτηριστικά στα smartphones που τους επιτρέπουν να ελέγχουν τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε μία οθόνη και τους επιτρέπουν να αποσυνδέονται, όταν το επιθυμούν.

Το 7% των ερωτηθέντων αναφέρουν πως όταν αναβαθμίσουν τη συσκευή τους σκοπεύουν να ξοδέψουν πάνω από $1.000. Ο αντιπρόεδρος της Strategy Analytics, David Kerr, ανέφερε ότι ο λόγος αύξησης του χρόνου αναβάθμισης ενός smartphone οφείλεται στο γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν αρκετές καινοτομίες στις νέες συσκευές.

Η έρευνα της Strategy Analytics σχετικά με το 5G αναφέρει πως οι τιμές των συσκευών που υποστηρίζουν 5G συνδεσιμότητα θα είναι αρκετά ανεβασμένες, κάτι που θα αποτελέσει εμπόδιο για αρκετούς καταναλωτές. Η έρευνα βρήκε ότι μόνο 1 στους 4 θα λάβουν υπόψη την τεχνολογία του 5G όταν αγοράσει νέο smartphone.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος