Τα δεδομένα 90.000 Γερμανών πελατών της Mastercard διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν σε forum!

Techblog.gr

Τα δεδομένα Γερμανών πελατών Mastercard (που χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα ανταμοιβής Priceless Specials) έχουν διαρρεύσει. Το αρχείο Excel με τα αναλυτικά στοιχεία δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες σε forum στο διαδίκτυο υποχρεώνοντας τη Mastercard να αναστείλει σήμερα τη λειτουργία της επίμαχης εταιρικής πλατφόρμας.

Το “Priceless Specials” είναι ένα πρόγραμμα ανταμοιβής, που επιτρέπει στους κατόχους των καρτών Mastercard να έχουν πρόσβαση σε bonus και σε εκπτώσεις για άλλες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η ενοικίαση αυτοκινήτου ή οι έξοδοι.

Συγκεκριμένα, περίπου 89400 εγγραφές έχουν υποκλαπεί μαζί με τα αναλυτικά στοιχεία των χρηστών της υπηρεσίας όπως όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης, αριθμός τηλεφώνους, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνία εγγραφής και τα δύο πρώτα και τέσσερα τελευταία ψηφία της κάρτας που είχαν καταχωρηθεί κατά την εγγραφή.

Η κλοπή αυτή σημειώνεται ενάμιση μήνα μετά την πειρατεία προσωπικών δεδομένων 106 εκ. πελατών, Αμερικανών και Καναδών, της αμερικανικής τράπεζας Capital One Financial. Η υπεύθυνη της ενέργειας αυτής, μια Αμερικανίδα χάκερ, συνελήφθη σε διάστημα λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανακάλυψη της πειρατείας.

Πηγή

Techblog.gr

Κώστας Βλαχάκης