Μια μεγάλη διοργάνωση στην Παμβώτιδα, μια μεγάλη ευκαιρία για τα Γιάννινα!

 Τι δηλώνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας     Μία μεγάλη διοργάνωση που αποτελεί και μεγάλο στοίχημα για όλους φιλοξενούν τα Γιάννινα. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να συγκεντρώνει περισσότερους από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 30 και πλέον χώρες της Ευρώπης. Η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία στην πόλη των Ιωαννίνων που έχει «γεννήσει» ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές να ξαναμπεί στον διεθνή χάρτη της κωπηλασίας για πρώτη φορά μετά από το Κύπελλο Εθνών που είχε διεξαχθεί το 1998 στην Παμβώτιδα λίμνη.

Παράλληλα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την συντήρηση και ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ΚΕΚΩΠ που αποτελούν εδώ και δεκαετίες σημείο αναφοράς της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Και κει δίνεται μια πραγματική μάχη με τον χρόνο ώστε όλα να είναι έτοιμα.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ώστε να γίνει αυτό που στερήθηκαν τα Γιάννινα το 2004. Να καταφανεί δηλαδή στην πράξη ότι ο υγρός στίβος της Παμβώτιδας είναι ο πλέον κατάλληλος για μεγάλες διοργανώσεις κι ας επιλέχθηκε ο Σχοινάς για τις ολυμπιακές ναυταθλητικές εγκαταστάσεις.

Η διοργάνωση των Ιωαννίνων ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας και οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές κάτω των 23 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ότι η προετοιμασία εξελίσσεται ομαλά ενώ εξήρε την στήριξη από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Σε ότι αφορά όμως τα Ιωάννινα ένα παραπάνω συμβαίνει. Εκεί έχουμε μια περιφέρεια που ομολογουμένως αγκαλιάζει και στηρίζει οτιδήποτε θετικό εξελίσσεται στον τόπο αυτό. Ο Αλέκος Καχριμάνης, τον οποίο τυχαίνει να τον γνωρίζω προσωπικά, χρόνια τώρα, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση, τη στήριξε, μαζί με την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού. Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία, έχουμε ήδη συναντηθεί δυο φορές, αλλά θα συναντηθούμε και περισσότερες, με στόχο να πετύχουμε και να λειτουργήσει η εκεί διοργάνωση ως παράδειγμα, και για άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις. Θέλουμε να κάνουμε την Κωπηλασία πιο κοντινό άθλημα σε περισσότερους Έλληνες. Δεν είναι άθλημα για τους ολίγους, είναι για τους πολλούς, αρκεί να θελήσουν, να πιστέψουν, να κουραστούν, να στερηθούν και τελικά να απολαύσουν την επιτυχία και τη διάκριση», ανέφερε σε δηλώσεις του.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την πρόσκληση που τους απεύθυνε προκειμένου να τους συγχαρεί από κοντά αλλά και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έθεσε μια σειρά από ζητήματα στον Υφυπουργό.

«Σε 15 μέρες έχουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα με πολλά προβλήματα που θα πρέπει να λύσουμε. Είναι πάρα πολλά θέματα ανοικτά, όπως το  Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, που θα το δούμε τις επόμενες μέρες Είναι πλειάδα θεμάτων τα οποία είναι ευκαιρία τώρα που ξεκινάει μια νέα τετραετία η κυβέρνηση αυτή να τα θέσουμε για να υπάρχει ο χρόνος να λυθούν. Εμείς θα είμαστε διπλά στον Υπουργό να τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας.

Μετά από είκοσι χρόνια, διοργανώνεται στα Γιάννενα,  ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για το οποίο κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να προλάβουμε να έχουμε τις εγκαταστάσεις σωστές και ότι άλλο χρειάζεται. Έχουμε ένα πρόβλημα που θα θέσουμε στον Υπουργό. Το αίτημα το είχαμε θέσει στον προηγούμενο Υπουργό και μας είχε πει ότι θα γίνει αλλά στα λόγια, τώρα όμως ήρθε η ώρα της υλοποίησης, να δείξει η κρατική τηλεόραση ζωντανά τους τελικούς των αγωνισμάτων που είναι μόνο μία μέρα, στις 8 Σεπτεμβρίου».

EPIRUSPOST.GR 

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση