Συνελλήφθη 24χρονος Παλαιστίνιος για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών

Συνελλήφθη 24χρονος Παλαιστίνιος για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών

Στη σύλληψη ενός 24χρονου, παλαιστινιακής καταγωγής, προχώρησαν το απόγευμα της Τρίτης 13/8, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου· λόγω της εμπλοκής του στην προσπάθεια αλλοδαπών να μετακινηθούν παράνομα από τη Χίο στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Το κουβάρι ξετυλίχτηκε όταν κατά τη διενέργεια προανάκρισης για τον εντοπισμό οκτώ ατόμων, που το περασμένο Σάββατο (10/8/19) είχαν βγει σε απόκρημνη ακτή στην περιοχή του Εμπορειούς στη Χίο και είχαν εξαφανιστεί, χωρίς να περάσουν από το Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης, εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας να προσπαθούν να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής από Χίο για Πειραιά.

Όπως δήλωσαν στην ανάκριση που ακολούθησε, είχαν φτάσει το Σάββατο με θαλαμηγό σκάφος στην συγκεκριμένη περιοχή. Να σημειώσουμε ότι πληροφορίες είχαν δώσει, για τους συγκεκριμένους και τα άλλα πέντε άτομα που ήταν μαζί τους στη θαλαμηγό, αλλά ήταν ανήμπορα να απομακρυνθούν από την ακτή και απεγκλωβίστηκαν από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Από το Εμπορειός, τα 8 αυτά άτομα, είχαν μεταφερθεί από τον 24χρονο Παλαιστίνιο στο σπίτι που νοίκιαζε κοντά στο Δημοτικό Κήπο στο κέντρο της πόλης, οποίος στη συνέχεια τους προμήθευσε με ακτοπλοϊκά εισιτήρια έναντι χρηματικού ποσού, προκειμένου να μετακινηθούν στην ενδοχώρα.

Μετά από έλεγχο, ο 24χρονος, που βρίσκεται στη χώρα μας από τον περασμένο Νοέμβριο και έχει και ο ίδιος γεωγραφικό περιορισμό στις μετακινήσεις του, βρέθηκε να φιλοξενεί στο σπίτι του 4 ακόμα αλλοδαπούς και ως εκ τούτου συνελήφθη για παράβαση του Νομού περί αλλοδαπών.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ώστε να εξακριβωθεί αν ο 24χρονος που αναμένεται να οδηγηθεί στην εισαγγελία Χίου, εμπλέκεται και σε άλλες ανάλογες υποθέσεις.
.

The post Συνελλήφθη 24χρονος Παλαιστίνιος για διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb