Samsung Galaxy Note 10+ 5G: Κατέκτησε την κορυφή του DxOMark

Techblog.gr

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy Note 10 και το DxOMark δημοσίευσε της αναφορά του για το Samsung Galaxy Note 10+ 5G, το οποίο είναι πλέον το smartphone με τις καλύτερες κάμερες. Βέβαια, από τη στιγμή που η μοναδική διαφορά μεταξύ της 5G και της LTE έκδοσης είναι το 5G modem, η βαθμολογία ισχύει και για τις δύο συσκευές.

Πρώτα θα ασχοληθούμε με την κύρια κάμερα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τη selfie. Η γενική βαθμολογία του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι 113 πόντοι, δηλαδή μία μονάδα παραπάνω από το Huawei P30 Pro.

Βέβαια, αν εξετάσουμε μεμονωμένα τις βαθμολογίες του βίντεο και της φωτογραφίας το Note 10+ 5G μένει πίσω από το P30 στον τομέα της φωτογραφίας με 118 έναντι 119, αλλά σε επίπεδο βίντεο διατηρεί την πρωτιά με 101 έναντι 97.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Αν και η βαθμολογία στις φωτογραφίες είναι πολύ κοντά, η Samsung έχει τροποποιήσει τους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και τα τελικά αποτελέσματα είναι σχετικά καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις.

Το Samsung Galaxy Note 10+ 5G λαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού. Ένα σημείο στο οποίο υστερεί έναντι του P30 είναι η αρκετά σκοτεινές σκηνές (1 lux). Επίσης, η εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής, και το φλας έχει λάβει αρκετά υψηλή βαθμολογία.

Ο τηλεφακός του Galaxy Note 10+ 5G έχει μεγαλύτερο διάφραγμα από το S10 5G, f/2.1 έναντι f/2.4. Αυτό βοηθά την κάμερα να καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες στις υφές ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επίσης, η απόδοση bokeh και του δέρματος στις φωτογραφίες πορτραίτου έχει βελτιωθεί αισθητά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 2x ζουμ θεωρείται μικρό, σε σύγκριση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά το βίντεο, τα δείγματα των 4K εγγραφών του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι ενδιαφέρονται και παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο καταγραφής λεπτομερειών, ζωντανά χρώματα και ανεπτυγμένο δυναμικό εύρος.

Επίσης, η αυτόματη εστίαση και ο εντοπισμός αντικειμένων εκτελούνται αρκετά γρήγορα και με ακρίβεια. Επιπλέον, αν και το DxOMark μάλλον δεν δοκίμασε τη λειτουργία Super Steady, καθώς λειτουργεί μόνο στα 1080p, η σταθεροποίηση της εικόνας φαίνεται ιδιαίτερα καλή.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G

Περνώντας στις selfie, εκεί το Samsung Galaxy Note 10+ 5G συγκέντρωσε 99 εκθρονίζοντας το Asus Zenfone 6 από την πρώτη θέση. Η αναλυτική βαθμολογία είναι 103 πόντοι για τις φωτογραφίες και 93 για το βίντεο, έναντι 101 και 93 του Zenfone 6.

Η selfie κάμερα του Galaxy Note 10+ 5G δημιουργεί εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο σε ποικίλες συνθήκες λήψης. Η αυτόματη εστίαση συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων που θα βρούμε και η λειτουργία bokeh είναι σχετικά ικανοποιητική.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μικρά Galaxy Note 10 διαθέτουν την ίδια selfie κάμερα, μία σχεδόν όμοια πίσω κάμερα, και το μόνο που τους λείπει είναι ο 3D ToF, που ούτως ή άλλως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στις δοκιμές του DxOMark.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος