Διάσωση προσφύγων στο Εμπορειός Χίου

Διάσωση προσφύγων στο Εμπορειός Χίου

Στο Κέντρο Υγείας Πυργίου μεταφέρθηκαν, περί τις 8.00 το βράδυ του Σαββάτου 10/8/19,  4 πρόσφυγες που είχαν βγει κοντά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη στο Εμπορειός.
Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που έχρηζε βοήθειας είναι μια 30χρονη γυναίκα με προβλήματα όρασης που ήταν μαζί με συγγενικά της πρόσωπα. Όλοι τους όμως είναι εκτός κινδύνου.
Στη δύσβατη ακτή βγήκαν 6 ακόμα πρόσφυγες που κατάφεραν και ανέβηκαν τα βράχια και το πιθανότερο να έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.
Η Επιχείρηση διάσωσης ξεκίνησε περί τις 6.00 μ.μ. του Σαββάτου.
Σύμφωνα με κατοίκους νωρίτερα είχαν δει άνθρωπο να κουνά τα χέρια του και να φωνάζει για βοήθεια στα αγγλικά. Κάτοικος με βαρκούλα από το λιμανάκι του Εμπορειούς πλησίασε την απόκρημνη ακτή και είδε τους ανθρώπους, που καλούσαν σε βοήθεια, ενώ φαινόταν ότι ένα άτομο είχε χάσει τις αισθήσεις του.
Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, που σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, το Κέντρο Υγείας Πυργίου, την Αστυνομία, το Λιμεναρχείο και την εθελοντική ομάδα ΛΕΦΕΔ ξεκίνησε η προσπάθεια απεγκλωβισμού και παράλληλα η έρευνα για τυχόν άλλους ναυαγούς στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς (σύμφωνα με τις πληροφορίες) να υπάρξει τέτοιο θέμα.

The post Διάσωση προσφύγων στο Εμπορειός Χίου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb