Η Apple θα μπλοκάρει feature των iPhone αν η αντικατάσταση της μπαταρίας γίνει σε third party κατάστημα

Techblog.gr

Σε μία αρκετά περίεργη κίνηση προέβη η Apple καθώς αποφάσισε να αποκλείσει τους χρήστες που επιλέγουν να αντικαταστήσουν την μπαταρία τους με μία non-official Apple μπαταρία και ακόμη χειρότερα αυτούς που επιλέγουν να κάνουν την αντικατάσταση σε ένα third party κατάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι αντικαταστήσουν την μπαταρία των iPhone XS, XS Max και XR σε κάποιο άλλο κατάστημα εκτός από το official repair τμήμα της εταιρείας, θα λάβουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα το οποίο θα τους ενημερώνει ότι το iPhone δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν η μπαταρία είναι αυθεντική ή όχι και στο εξής δεν θα παρέχει πληροφορίες στον χρήστη για την “υγεία της μπαταρίας”.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα iPhone τα οποία θα αντικατασταθεί η μπαταρία τους σε third party κατάστημα δεν θα δουλεύουν κανονικά, αλλά οι χρήστες δεν θα έχουν την δυνατότητα να ελέγξουν αν η μπαταρία τους χρειάζεται αντικατάσταση ή όχι.

Όπως προδίδει και το The Art of Repair, το μήνυμα αυτό προκαλεί η ύπαρξη ενός microcontroller στην μπαταρία. Ο controller παρέχει πληροφορίες στο σύστημα όπως η θερμοκρασία, η χωρητικότητα, ο υπολειπόμενος χρόνος πλήρης φόρτισης και ταυτόχρονα χρησιμοποιείται ως τρόπος πιστοποίησης της μπαταρίας.

Η πιστοποίηση γίνεται μέσω της logic board των iPhone. Αν λοιπόν αυτός ο microcontroller λείπει τότε θα εμφανιστεί άμεσα το μήνυμα στην οθόνη του χρήστη.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης