Βραβεύτηκε η προσφορά στη γνώση

Βραβεύτηκε η προσφορά στη γνώση

Η προσφορά για  τη γνώση βραβεύτηκε  σήμερα στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη στο πρόσωπο του 93χρονου ομογενή Αθανάσιου Παλαιολόγου που δώρισε 600.000 δολάρια στο πανεπιστήμιο Αιγαίου για την αναβάθμιση της βιβλιοθήκης του.

Ένας σεμνότατος άνθρωπος που έφυγε 29χρονών από τη Νάπη της Λέσβου για την Αμερική . Κουρέας τότε ο κ Παλαιολόγου δεν κατάφερε ο ίδιος να σπουδάσει στον τόπο του , ξεκίνησε εκεί τις σπουδές του και έφτασε ψηλά .

Για να συναντήσει και να βραβεύσει τον άνθρωπο αυτό στη Μυτιλήνη βρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου ελληνισμού Αντώνης Διαμάταρης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η πολιτεία θα δημιουργήσει το πλαίσιο που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ομογενών να δωρίσουν στην Ελλάδα.

Τον Θανάση Παλαιολόγο ευχαρίστησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί τη Λέσβο για να τον συναντήσει.

Το πανεπιστήμιο αιγαίου προάγει την ακαδημαϊκή αριστεία και στηρίζει τη νησιωτική Ελλάδα τόνισε η πρυτάνισσα του πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτσιλάκη, ενημέρωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη κι άλλες δωρεές στο πανεπιστήμιο ζήτησε όμως την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας στα περιφερειακά πανεπιστήμια για τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Στο πανεπιστήμιο και ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης που ανακοίνωσε ότι το Σεπτέμβριο θα υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το πανεπιστήμιο προκειμένου να αξιοποιηθεί η γνώση που παράγει για τα θέματα που αφορούν τα νησιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρυτάνισσα ενημέρωσε και για άλλες δωρεές από πολίτες  που βρίσκονται σε εξέλιξη για το πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα  έκταση 25 στρεμμάτων στη Γέρα , ένα σκάφος για τις ανάγκες του τμήματος επιστήμης της θάλασσας ενώ η κυρία Βιτσιλάκη είναι αισιόδοξη ότι θα ευοδωθεί και η υπόθεση δωρεάς 37,5 στρεμμάτων στη Λήμνο μετά από 12 χρόνια γραφειοκρατικών διαδικασιών, έκταση που θα μπορέσει να επεκταθεί το τμήμα διατροφής της Λήμνου και να δημιουργηθούν τόσο φοιτητικές κατοικίες όσο και ένα τεχνολογικό πάρκο  στον τομέα της αγροτοδιατροφής.

Η πρυτάνισσα θύμισε και τη δέσμευση του Μητροπολίτη να δωρίσει όμορο οικόπεδο στην περιοχή των φοιτητικών κατοικιών Μυτιλήνης (όπου επίσης η Μητρόπολη είχε δωρίσει) για να ανεγερθούν και νέες κατοικίες καλύπτοντας περισσότερες ανάγκες για στέγη των φοιτητών που είναι μεγάλες.

The post Βραβεύτηκε η προσφορά στη γνώση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb