Χίος: Εφυγε η μοιραία μπασκέτα, λεπτομερής έλεγχος από τους εμπειρογνώμονες

Χίος: Εφυγε η μοιραία μπασκέτα, λεπτομερής έλεγχος από τους εμπειρογνώμονες

Σε εξονυχιστικό έλεγχο βρίσκεται από το πρωί τόσο η μοιραία μπασκέτα, όσο και η 2η που στεκόταν όρθια στο γήπεδο μπάσκετ της Δασκαλόπετρας, όπου και έχασε τη ζωή του πάνω στο παιχνίδι ο 19χρονος Σταύρος· από την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων.
Συγκεκριμενα από το πρωί της Τετάρτης είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της πραγματογνωμοσύνης από την Επιτροπή των μηχανικών που όρισε η Εισαγγελία Χίου και συγκεκριμένα των Αργυρώ Τσικολή και Γιάννη Μονιούδη, παρουσία της εισαγγελέας Χίου Σπυριδούλας Σταυράτη, των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την προανακριτική διαδικασία, του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, του τεχνικού συμβούλου πολιτικού μηχανικού Αγγελου Μελέκου που έχει ορίσει ο Δήμος, του Διευθυντή των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λευτέρη Παπαλάνη, του Αντιδημάρχου Ομηρούπολης Ματθαίου Φαφαλιού και του συνεργείου που έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις καθ’ υπόδειξη εργασίες.
Για να μπορέσει να γίνει ο έλεγχος, απομακρύνθηκε πρώτα η γερή μπασκέτα με τη βοήθεια γερανού, στη συνέχεια σκάφτηκε περιμετρικά της βάσης για να διαπιστωθεί ο τρόπος αγκίστρωσης της μπασκέτας και στη συνέχεια επαναλήφθηκε η διαδικασία με την μοιραία μπασκέτα.
Σημαντικό στοιχείο ότι τα σίδερα είχαν διαβρωθεί εκεί που δεν καλύπτονταν από μπετόν. Ενώ με βάση τα στρώματα των υλικών που συνάντησαν στην εκσκαφή, οι εμπειρογνώμονες θα μπορέσουν να δουν πότε είχαμε εργασίες στο γήπεδο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την περίοδο του 2002 εκτός από τη τσιμεντόστρωση του γηπέδου, μετακινήθηκε και η μπασκέτα που είχε μείνει όρθια, γιατί στην αρχική κατασκευή δεν βρισκόταν καλά κεντραρισμένη!
Αντίθετα στη μοιραία μπασκέτα έμεινε στη θέση της…
Να σημειώσουμε ότι χθες, Τρίτη, το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Χίου και αφέθηκε ελεύθερος, μηχανικός του Δήμου Χίου που την περίοδο 2000- 2002 ως νέος μηχανικός μάλιστα στον τότε Δήμο Ομηρούπολης είχε υπογράψει το έργο ανάπλασης στην περιοχή της Δασκαλόπετρας που σύμφωνα με πληροφορίες δεν προέβλεπε αντικατάσταση μπασκετών και το μόνο που πραγματοποιήθηκε ήταν η τσιμεντόστρωση του γηπέδου.
Αναμένονται πάντως να συνεχιστούν οι κλήσεις από την αστυνομία και σε άλλα πρόσωπα, εργαζόμενους ή πολιτικά που εμπλέκονται εκείνη την περίοδο στο Δήμο Ομηρούπολης, και μετά τις καταθέσεις μαζί με το πόρισμα από την επιτροπή πραγματογνωμόνων να οδηγήσει την εισαγγελία Χίου στην απόδοση ευθυνών.
Σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του παραρτήματος Χίου του ΤΕΕ Μανώλης Μισυρλής, επισήμανε την ανάγκη να δημιουργηθεί ηλεκτρονική ταυτότητα όλων των έργων του δημοσίου, έτσι ώστε και να γνωρίσουν οι επόμενοι τι ακριβώς έχει γίνει και τι εργασίες συντήρησης χρειάζεται το κάθε έργο.
Χθες βράδυ εξάλλου με το πλοίο της γραμμής μεταφέρθηκε στην Αθήνα , η σορός του άτυχου 19χρονου.

The post Χίος: Εφυγε η μοιραία μπασκέτα, λεπτομερής έλεγχος από τους εμπειρογνώμονες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb
image}

Αφήστε μια απάντηση