Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ: Πρωτόγνωρα όσα συνέβησαν στη δημοπρασία της Δευτέρας

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ:  Πρωτόγνωρα όσα συνέβησαν στη δημοπρασία της Δευτέρας

Σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Καρδίτσας για τα όσα συνέβησαν στη δημοπρασία των δασικών εκτάσεων, το πρωί της Δευτέρας στο δημαρχείο Καρδίτσας, κάνει λόγο για πρωτόγνωρα γεγονότα για την πόλη και επισημαίνει:
«Δυνάμεις δεκάδων ανδρών των ΜΑΤ και ασφάλειας μετέτρεψαν το Δημαρχείο από ανοιχτό χώρο προσέλευσης των πολιτών και εργαζομένων σε απάτητο φρούριο όπου με κλούβες, γκλομπ, χημικά και βολίδες κρότου λάμψης υποδέχθηκαν έξω από το δημαρχείο τους δεκάδες πολίτες και εργαζόμενους στον Δήμο Καρδίτσας, που βρισκόταν στον χώρο μπροστά από την είσοδο συμμετέχοντας στην ειρηνική διαδήλωση.

Πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, οι εργαζόμενοι έπρεπε να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία τους για να πάνε στην εργασία τους. Η κυκλοφορία και η είσοδος των εργαζομένων και πολιτών ήτανε απαγορευμένη στο Δημαρχείο, ώστε να ολοκληρωθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων, για την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς ενέργειας, των δεκάδων ανεμογεννητριών, που σκοπεύουν να εγκατασταθούν στα Άγραφα.

Η είσοδος απαγορεύτηκε χωρίς καμμία δικαιολογία, ακόμα και σε εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, παρόλο που το όνομα και η ιδιότητα του, ταυτοποιήθηκε και αναφέρθηκε δημόσια. Επιλεκτικά και μεμονωμένα γινόταν η είσοδος στο δημαρχείο, με ταυτοποίηση στοιχείων.

Όλα τα ανωτέρω ήτανε πολική επιλογή της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση να επιτρέψει τις δυνάμεις καταστολής να μετατρέψουν το δημαρχείο σε κατεχόμενη περιοχή.

Είναι ντροπή για την πόλη μας, για τον Δήμο Καρδίτσας η εικόνα που παρουσιάστηκε μπροστά στο Δημαρχείο και είναι καταδικαστέα από τον Σύλλογό μας.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μετατρέπει τον χώρο της εργασίας μας, σε χώρο καταστολής. Δεν επιθυμούμε να μετατραπεί το Δημαρχείο σε υποκατάστημα των ιδιωτών επενδυτών.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα εκατοντάδων πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα την διαφωνία τους για την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στις κορυφές των Αγράφων.

Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα τους που είναι ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας και της δημοτικής γης σε ιδιώτες, οι οποίοι έχουν σαν στόχο την καταστροφή της οροσειράς των Αγράφων για να υλοποιηθούν τα ΄΄επενδυτικά΄΄ τους σχέδια».

www.ert.gr

ertweb