Oppo και Qualcomm: Παρουσίασαν τις τεχνολογίες Game Color Plus και Dual Wi-Fi

Techblog.gr

OPPO και Qualcomm: Παρουσίασαν τις τεχνολογίες Game Color Plus και Dual Wi-Fi

Στα πλαίσια της China Digital Entertainment Expo & Conference 2019, η Oppo και η Qualcomm άδραξαν την ευκαιρία και παρουσίασαν δύο νέες τεχνολογίες που ενισχύουν την gaming εμπειρία. Η μία είναι Το Game Color Plus που ενισχύει την ποιότητα των εικόνων των παιχνιδιών και η άλλη είναι η Dual Wi-Fi μία τεχνολογία που ενισχύει την ταχύτητα του δικτύου.

Το Game Color Plus είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Oppo και Qualcomm σε τεχνικό επίπεδο. Η τεχνολογία τροφοδοτείται από το Qualcomm Snapdragon Elite Gaming και την αυτο-προσαρμοστική τεχνολογία του Snapdragon, με τις δύο εταιρείες να συνεργάζονται για το σχεδιασμό του UI, την προσαρμογή των παραμέτρων, τις δοκιμές απόδοσης και ισχύος, και τις διορθώσεις σφαλμάτων.

Η τεχνολογία στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της οπτικής απεικόνισης των παιχνιδιών, ενισχύοντας τις λεπτομέρειες, τον κορεσμό των χρωμάτων και την αντίθεση στις σκηνές των παιχνιδιών.

Λόγω της συνεργασίας, η Oppo είναι ο πρώτος κατασκευαστής smartphone που χρησιμοποιεί το Game Color Plus. Με δεδομένο ότι η τεχνολογία δεν αναπτύχθηκε αποκλειστικά για την Oppo, περιμένουμε ότι στο μέλλον θα την δούμε και στις συσκευές άλλων κατασκευαστών.

Παράλληλα με το Game Color Plus, η Oppo ανακοίνωσε την τεχνολογία Dual Wi-Fi, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όσες συσκευές της τρέχουν ColorOS 6. Αυτή η τεχνολογία υποστηρίζεται από το DBS/DBDC (Dual Band Simultaneous / Dual-Band Dual-Concurrent) chip.

Αναφορές θέλουν το chip αυτό να βρίσκεται ήδη στα Oppo Reno, αν και δεν λένε λεπτομέρειες για το αν είναι διαθέσιμο μόνο στο Oppo Reno 10x Zoom με τον Snapdragon 855 ή και στη βασική έκδοση του Oppo Reno.

Το Dual Wi-Fi είναι επίσης μία τεχνολογία που διαθέτει η HyperEngine παιχνιδιών της MediaTek, την οποία ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες με τη σειρά MediaTek G90.

Με την τεχνολογία Dual Wi-Fi, τα συμβατά smartphones μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά hotspot Wi-Fi. Αυτά τα σημεία πρόσβασης μπορούν να διαμορφωθούν είτε με το ίδιο SSID είτε με διαφορετικά SSID ή να ρυθμιστούν σε ένα δρομολογητή διπλής ζώνης ή σε δύο διαφορετικούς δρομολογητές.

Η τεχνολογία Dual Wi-Fi της Oppo επιτρέπει σε συσκευές να συνδέονται σε δύο συνδέσεις Wi-Fi, χρησιμοποιώντας τη συνάθροιση συνδέσεων και την τεχνολογία εκτροπής. Αυτό αυξάνει τη συνολική ταχύτητα σύνδεσης της συσκευής και βελτιώνει την εμπειρία δικτύου στα παιχνίδια. Αυτό συμβαίνει διότι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν προβλήματα σύνδεσης κατά το gaming.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος