Στην τετράδα του Σαν Χοσέ η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη ξεπέρασε τον εαυτό της σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι, νίκησε με μυθώδη ανατροπή την Ελίνα Σβιτόλινα 2-1 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά που διεξάγεται στο Σαν Χοσέ, στην Καλιφόρνια.

Ο αγώνας, που διεξήχθη σε αντίξοες για τις αθλήτριες συνθήκες καθώς η ζέστη ήταν πολύ μεγάλη, ξεκίνησε άσχημα για την 24χρονη Ελληνίδα, που έχασε πανεύκολα το πρώτο σετ, με 1-6.

Η Σβιτόλινα συνέχισε να κυριαρχεί απέναντι σε μια αγνώριστη Σάκκαρη κι έφτασε ως το 5-2 στο δεύτερο σετ, με την κατάσταση να δείχνει πως απλώς ήταν θέμα να τελειώσει το παιχνίδι.

Τότε, όμως, η Σάκκαρη μεταμορφώθηκε με ασύλληπτο τρόπο: αφού μείωσε σε 3-5, έσωσε τρία ματς πόιντς στο σερβίς της αντιπάλου της κι άλλο ένα στο επόμενο γκέιμ, για να προσπεράσει με 6-5 έχοντας κατακτήσει τέσσερα γκέιμ στη σειρά.

Η Σβιτόλινα πήρε το επόμενο ισοφαρίζοντας σε 6-6, αλλά το μομέντουμ είχε αλλάξει πλευρά. Η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ κατακτώντας το δεύτερο με 7-7 στο τάι μπρέικ και πήρε και το τρίτο, με 6-3, ολοκληρώνοντας μια απίστευτη ανατροπή, στην οποία απέκλεισε το Νο 1 του ταμπλό.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Σαισάι Ζενγκ, Νο 55 στον κόσμο η οποία προκρίθηκε απέναντι στην Αμάντα Ανισίμοβα επίσης με ανατροπή: 5-7, 7-5, 6-4.

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση