Παρουσίαση στους Φούρνους του βιβλίου “Κορσιητών νήσοι” με την συμμετοχή της Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη

Παρουσίαση στους Φούρνους του βιβλίου “Κορσιητών νήσοι” με την συμμετοχή της Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη

Το βιβλίο «Κορσιητών νήσοι», που αφορά τα αρχαιολογικά ευρήματα και μια προσέγγιση της ιστορίας των Φούρνων Κορσεών, θα παρουσιαστεί, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, το Σάββατο, 3 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του δημαρχείου των Φούρνων.
“Το βιβλίο «Κορσιητών νήσοι» είναι ένα συγκερασμός όλης της υπάρχουσας ιστορικής και αρχαιολογικής πληροφορίας που έχουμε για τους Φούρνους, γραμμένο με έναν εύκολο και ευανάγνωστο τρόπο για τον απλό αναγνώστη. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη το πρώτο υπογράφετε από την κ Βιγλάκη Σοφιανού και αφορά όλη την πληροφορία με τις αρχαιότητες που βρίσκονται στον χερσαίο χώρο του συμπλέγματος αποτέλεσμα των σποραδικών ερευνών των τελευταίων 150 χρόνων το δεύτερο μέρος υπογράφεται από τον ομιλούντα και τον Πήτερ Κάμπελ, έχει να κάνει με το υδάτινο τοπίο που περιβάλει τους Φούρνους με συμπυκνωμένη πληροφορία που προέκυψε από τις εντατικές ενάλιες έρευνες των τελευταίων 4 χρόνων. Δίνετε η δυνατότητα μιας συνολικής ολιστικής θεώρησης της ιστορίας του νησιού και του τρόπου με το οποίο συμπλέκεται με το υδάτινο τοπίο. Ουσιαστικά βγαίνει το ιστορικό προφίλ των Φούρνων στην διάρκεια των τελευταίων 2.500 ετών» μας λέει ο αρχαιολόγος κ. Γιώργος Κουτσουφλάκης Η απάντηση στο ερώτημα τι γίνεται με την συνέχιση των θαλάσσιων ερευνών είναι: «σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια αλλά λόγω της συσσώρευσης πάρα πολύ υλικού αποφασίσαμε γα το 2019 να μην ασχοληθούμε με την θαλάσσια έρευνα και να ασχοληθούμε με την μελέτη αυτού του υλικού. Θα υποβληθεί ένα νέο 5ετές πρόγραμμα το οποίο θα τύχει της έγκρισης από το υπουργείο Πολιτισμού…άλλωστε έχουμε πολύ δουλειά ακόμα…

The post Παρουσίαση στους Φούρνους του βιβλίου “Κορσιητών νήσοι” με την συμμετοχή της Υπ. Πολιτισμού κ. Μενδώνη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

ertweb