Μπάσκετ με αμαξίδιο: Μια Σερραία στην κορυφή της Ευρώπης

Μπάσκετ με αμαξίδιο: Μια Σερραία στην κορυφή της Ευρώπης

Την πρώτη θέση με την Εθνική ομάδα κατέκτησε η Σερραία Ευδοξία Καρυοφυλλάκη στο  Ευρωπαϊκό Πρωταθλήματο (κατηγορίας Γ) μπάσκετ με αμαξίδιο που διεξήχθη στην Σόφια.

Η Σερραία προπονήτρια της ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκού ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου ως βοηθός του πολύπειρου ομοσπονδιακού τεχνικού, Τούρκου στην καταγωγή, Καμουράν Οζντεμίρ με την Ελληνική ομάδα να κερδίζει στον τελικό με 54-44 τη Σερβία. Η Εθνική μας μαζί με το χρυσό μετάλλιο πανηγύρισε και την άνοδο στη Β κατηγορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ με αμαξίδιο. Η Ελληνική ομάδα εξασφάλισε την άνοδο της στον ημιτελικό της Παρασκευής όταν και κέρδισε με 61-57 την Πορτογαλία.

Κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας ήταν ο αρχηγός Γιώργος Μακρής, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 28 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 4 κλεψίματα και 1 τάπα σε 40 λεπτά συμμετοχής! Η Ελλάδα είχε νικήσει ξανά την Σερβία με 61-53 την Πέμπτη (1/8), στη φάση των ομίλων.

Τα δεκάλεπτα (Ελλάδα-Σερβία): 18-17, 31-25, 39-33, 54-44

ΕΛΛΑΔΑ (Οζντεμίρ): Μακρής 28, Μαρτσάκης 7, Κοντογιάννης 6, Τσαπανίδης 6, Ράσσα 5, Στυλιανακάκης 2, Τσαουσίδης, Χαλδαίος.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας μέρας (Σάββατο 3/8):

Τελικός

Ελλάδα-Σερβία 54-44

Μικρός τελικός

Τσεχία-Πορτογαλία 56-68

Θέσεις 5-6

Βουλγαρία-Ιρλανδία 38-61

Το τμήμα μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού με ανακοίνωση του συνεχάρη την Εθνική ομάδα και τη Σερραία προπονήτρια:

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και την άνοδο στη Β’ κατηγορία της Ευρώπης!! Ιδιαίτερα θα θέλαμε να συγχαρούμε τη Σερραία προπονήτρια του ΜΓΣ Πανσερραϊκού με αμαξίδιο, Ευδοξία Καρυοφυλλάκη, η οποία είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας!! Μας κάνατε περήφανους!!».

 

 

 

www.ert.gr

Βασίλης Αναστασιάδης