Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού σύντομα σε σ/ν στη Βουλή

Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού σύντομα σε σ/ν στη Βουλή

Εισέρχεται σύντομα και αυτόνομα στη Βουλή, με την προσδοκία να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις η ρύθμιση για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους  ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αποσυνδέει την ψήφο των ομογενών μας από την διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου. Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται, προτεραιότητα, η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στην Βουλή και ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές είναι αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

Εξ άλλου με επισκέψεις στις 9 σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και αύριο στο Υπουργείο Πολιτισμού, συνεχίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ενημερωτικό κύκλο επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία για τον καλύτερο συντονισμό του κυβερνητικού έργου με απώτερο στόχο την υλοποίηση των πρώτων προτεραιοτήτων ανά τομέα σε επίπεδο εξαμήνου.

 

Σχετική είδηση: Κυρ. Μητσοτάκης: Έρχεται ν/σ για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού (video)

www.ert.gr

Παντιάς Ζαχαριάδης