Αντιδράσεις για την άρνηση ιερέα να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία (video)

Αντιδράσεις για την άρνηση ιερέα να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρία (video)

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η άρνηση στρατιωτικού ιερέα στη Λεπτοκαρυά, να κοινωνήσει έξι παιδιά με αναπηρία. Τα παιδιά είχαν πάει την Κυριακή από την κατασκήνωση του κέντρου κοινωνικής πρόνοιας πήγαν στο ναό της διπλανής κατασκήνωσης, για να μεταλάβουν.

Την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, θα επιδιώξουν οι αρμόδιοι του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ). Μάλιστα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του Κέντρου, Συλβάνα Καρασαββίδου, σκοπεύει να ενημερώσει για το περιστατικό τόσο την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας -καθότι πρόκειται για στρατιωτικό ιερέα- όσο και την αρμόδια υφυπουργό Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε, χθες, και η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, καταδικάζοντας, όπως τονίζει, κάθε φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού στη Λειτουργική Ζωή της Εκκλησίας. Σημειώνεται, παράλληλα, ότι «ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος βρίσκεται σε επικοινωνία με τις στρατιωτικές αρχές (δεδομένου ότι ο ιερέας υπάγεται στο Σώμα των Στρατιωτικών Ιερέων), με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με όλους τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση