Αλεξανδρούπολη: Σε 20 μέρες η απόφαση για ακύρωση ή μη , υποψηφιότητας Γ. Ζαμπούκη

Αλεξανδρούπολη: Σε 20 μέρες  η απόφαση για ακύρωση ή μη , υποψηφιότητας Γ. Ζαμπούκη

Σε 20 ημέρες από σήμερα, αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με την ένσταση που κατέθεσε ο Ευάγγελος Λαμπάκης (απερχόμενος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης) ως επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Πολίτες», την οποία συνυπογράφουν συνολικά 18 άτομα.

Σύμφωνα τα όσα είπε σήμερα το μεσημέρι ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Δικαστηρίου Αλεξανδρούπολης η μία εκ των συνηγόρων του, Ελένη Καημενάκη, η ένσταση διαχωρίζεται σε δύο σκέλη. Στο πρώτο ζητείται η ακύρωση της ανακήρυξης ως δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του νεοκλέγεντα Γιάννη Ζαμπούκη και με το δεύτερο σκέλος της, η ακύρωση του συνόλου της εκλογής ειδικά των επαναληπτικών εκλογών της 1ης Ιουνίου .

Η κ. Καημενάκη, επικαλέστηκε διατάξεις του «Καλλικράτη» και άλλες διατάξεις , προκειμένου να στηρίξει το «κώλυμα» εκλογιμότητας του κ. Ζαμπούκη εξαιτίας του γεγονότος ότι παρέμεινε στη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ενώ όπως ισχυρίστηκε , ως υποψήφιος δήμαρχος θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί.

Επιπλέον υποστήριξε ότι κατά τις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές «υπήρχε εκτεταμένη επιρροή στο αποτέλεσμα», εξαιτίας ότι ο Γ. Ζαμπούκης ήταν ταυτόχρονα και πρόεδρος του οικείου δικηγορικού συλλόγου.

Η έτερη συνήγορος του συνδυασμού του κ. Λαμπάκη, Βασιλική Μιχαλακάκου, συμπλήρωσε ότι διαπιστώθηκε ακύρωση ψηφοδελτίων του συνδυασμού «Πόλη και Πολίτες» , τα οποία έπρεπε να είχαν προσμετρηθεί υπέρ, παρά το γεγονός ότι αυτά που προοριζόταν για την κάλπη των Δημοτικών εκλογών βρέθηκαν σε αυτή των Κοινοτικών εκλογών και το αντίστροφο.

«Υπάρχει διάταξη του νόμου που ρητώς εξαιρεί τα κωλύματα που υπάρχουν στην εκλογική διαδικασία» είπε σε δηλώσεις του, μετά την διαδικασία, ο συνήγορος του Γ. Ζαμπούκη, Λάμπρος Πάσχος, συμπληρώνοντας ότι «Ο λαός, ο δήμος Αλεξανδρούπολης, μίλησε στις 2 Ιουνίου». Αναφορικά με τα ακυρωθέντα ψηφοδέλτια του β΄γύρου των δημοτικών εκλογών, είπε πως το ποσοστό τους είναι μόλις 1,8 %, ενώ στον α΄ γύρο που προηγούνταν η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» το ποσοστό ήταν αρκετά μεγαλύτερο, 4,3%, χωρίς ωστόσο αυτό να περιλαμβάνεται στο περιεχόμενο της ένστασης.

«Είναι η σειρά της δικαιοσύνης να μιλήσει και αυτή. Είναι καλό να θέλουνε κάποιοι να κερδίζουν , είναι όμως πολύ κακό, οι ίδιοι να μην ξέρουν να χάνουν» δήλωσε ο Γιάννης Ζαμπούκης.

Τόσο οι συνήγοροι όσο και ο ίδιος ο κ. Λαμπάκης, δεν δέχτηκαν να προχωρήσουν σε δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά δεν παραιτήθηκε κανένας από τους συνολικά 18 συνυπογράφοντες της ένστασης, ενώ ενώπιον του Τριμελούς δεν παραστάθηκαν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, καθώς και οι εκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, τους οποίους περιελάμβανε επίσης η συγκεκριμένη ένσταση.

www.ert.gr

Δήμητρα Παρασκευοπούλου
image}

Αφήστε μια απάντηση