Lenovo: Νέα πατέντα για slider smartphones με κυκλικό module κάμερας

Techblog.gr

Lenovo Slider Smartphone

Η μάχη για το επόμενο smartphone με μοναδικό σχεδιασμό μαίνεται για τα καλά. Οι κατασκευαστές κινητών καταθέτουν διαρκώς νέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, για αναδιπλούμενες συσκευές, rollable οθόνες, και πολλά άλλα. Αυτή τη φορά διέρρευσε μία πατέντα από τη Lenovo, για slider smartphones.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Lenovo ασχολείται με τα slider smartphones. Μόλις τον Νοέμβριο του 2018 κυκλοφόρησε το Lenovo Z5 Pro, ως μία προσιτή πρόταση που ενσωματώνει το trend των slider συσκευών. Ένα μήνα αργότερα η εταιρεία έβγαλε στην αγορά το Z5 Pro GT, το high-end αδερφάκι του με τον in-display fingerprint scanner.

Lenovo Slider Smartphone

Στις εικόνες που συνοδεύουν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βλέπουμε δύο slider smartphones με full screen σχεδιασμό και στρογγυλό module στις πίσω κάμερες. Η πρώτη συσκευή έχει μονή selfie κάμερα και διπλή πίσω. Η selfie συνοδεύεται από κάποιους αισθητήρες και η πίσω κάμερα έχει LED flash.

Η δεύτερη συσκευή είναι σαφώς μεγαλύτερη και έχει έναν αρκετά παράξενο σχεδιασμό στις μπροστινές κάμερες. Σύμφωνα με τα σκίτσα, θα έχει τους ίδιους αισθητήρες μαζί με διπλή selfie κάμερα. Στην πίσω πλευρά βλέπουμε τριπλή κάμερα με LED flash, κι αν κρίνουμε από τον σχεδιασμό, μάλλον ο ένας από τους αισθητήρες είναι ToF.

Lenovo Slider Smartphone

Η Lenovo δύσκολα βγάζει συσκευή εκτός Κίνας, οπότε, ακόμη κι αν τα δύο smartphone κυκλοφορήσουν ίσως δεν έρθουν ποτέ προς τα μέρη μας. Ωστόσο, αν τελικά η εταιρεία διαθέσει τις εν λόγω συσκευές, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η διάδοχοι των Lenovo Z5 Pro και Z5 Pro GT.

Τέλος, οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν στραφεί προς τις pop-up selfie κάμερες, με εξαίρεση της Asus και τη Samsung. Η πρώτη κυκλοφόρησε το Asus Zenfone 6 με τον παράξενο flip μηχανισμό, και η δεύτερη διέθεσε στην αγορά το Samsung Galaxy A80 που σίγουρα θα αποτελέσει τον κύριο ανταγωνιστή των slider smartphones της Lenovo.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος