Samsung: Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει smartphone με τρεις οθόνες

Techblog.gr

Samsung

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο αλλαγής για τα smartphones αφού τα foldables έχουν αρχίσει σταδιακά να γίνονται πραγματικότητα και οι εταιρείες πειραματίζονται με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Η Samsung είναι μία από αυτές και τους τελευταίους μήνες έχουμε δει αρκετά περίεργα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία έχει καταθέσει η εταιρεία.

Το LetsGoDigital ανακάλυψε ένα ακόμη δίπλωμα το οποίο αφορά ένα smartphone με τρεις οθόνες, που είναι τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη. Το δίπλωμα καταχωρήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα σκίτσα και τα renders η μεσαία οθόνη έχει μία μεταλλική ράβδο η οποία συγκρατεί όλα τα κομμάτια της συσκευής. Φαίνεται ότι ο χρήστης μπορεί να περιστρέψει την κάθε οθόνη ξεχωριστά και σε διαφορετική γωνία.

Πέρα από τον ιδιαίτερο σχεδιασμό η κάθε οθόνη είναι ιδιαίτερα λεπτή και το κενό μεταξύ τους είναι συμμετρικό. Ο όλος σχεδιασμός γεννά ερωτήματα για το που θα είναι τοποθετημένο το hardware.

Στα σκίτσα δεν υπάρχουν ορατά κουμπιά ή κάμερες και οι οθόνες δεν έχουν πλευρικά bezels. Αντ’ αυτού έχουν ένα τεράστιο στρογγυλό chin και μεγάλο forehead. Επιπλέον, η πίσω πλευρά της συσκευής είναι πλήρως επίπεδη χωρίς κάποιο module κάμερας να εξέχει.

Συνήθως λέμε ότι εφόσον πρόκειται για ένα απλό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ίσως η συσκευή δεν δει το φως της ημέρας. Στην προκειμένη περίπτωση η πιθανότητα να κυκλοφορήσει τη συσκευή η Samsung είναι σχεδόν μηδενική, διότι έχει περάσει πολύς καιρός και η πατέντα δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος