MediaTek Helio G90 και G90T: Επίσημoι με ARM Cortex-A76, A55 και Mali G76

Techblog.gr

Η αγορά των gaming smartphones έχει αρχίσει να ανθίζει και οι εταιρείες εξοπλίζουν τις συσκευές τους με ειδικό software και hardware, ώστε να προσφέρουν υψηλή gaming εμπειρία. Οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν Snapdragon επεξεργαστές, με την Qualcomm να έχει πρόσφατα ανακοινώσει τους Snapdragon 730G και 855+, αποκλειστικά για gaming smartphones.

MediaTek Helio G90 και G90T

Τώρα, η MediaTek μπαίνει και αυτή στην αγορά με την παρουσίαση των δικών της gaming επεξεργαστών, που δεν είναι άλλοι από τους Helio G90 και G90T. Τα chip έχουν οκταπύρηνες CPU χρονισμένες στα 2.05GHz.

Οι MediaTek Helio G90 και G90T έχουν τους ίδιους πυρήνες με τους τελευταίους flagship επεξεργαστές της Qualcomm και της Huawei, ARM Cortex-A76 και A55. Επιπλέον, τα chip διαθέτουν την Mali G76 GPU με ταχύτητα έως 800MHz, και υποστηρίζουν έως 10GB LPDDR4x μνήμη RAM.

Οι επεξεργαστές είναι εξοπλισμένοι με την τεχνολογία “HyperEngine” της εταιρείας, η οποία έχει αρκετά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και είναι σχεδιασμένη να αυξάνει την απόδοση κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών.

Επιπλέον, οι MediaTek Helio G90 και G90T υποστηρίζουν HDR10 και έχουν μηχανή έξυπνης επιλογής δικτύου, η οποία “καταλαβαίνει” πότε η ποιότητα του WiFi πέφτει και χρησιμοποιεί αυτόματα δεδομένα ως εναλλακτική μέθοδο σύνδεσης.

MediaTek Helio G90 και G90T

Στα χαρακτηριστικά των επεξεργαστών θα βρούμε και τη “rapid response engine”, η οποία σύμφωνα με την MediaTek προσφέρει την αίσθηση ότι τα touchscreen κουμπιά ανταποκρίνονται καλύτερα και πιο άμεσα.

Οι νέοι επεξεργαστές υποστηρίζουν τη χρήση μιας 64MP κάμερας, δύο 24MP+16MP καμερών, τριπλών και τετραπλών καμερών χωρίς να είναι γνωστά τα MP, και καταγραφή βίντεο στα 240fps.

Κατά τα άλλα, οι MediaTek Helio G90 και G90T υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση Pump Express, αποθήκευση UFS 2.1, Bluetooth 5, Wi-Fi 5 και ανάλυση οθόνης έως 2.520×1.080 pixels.

Η MediaTek δεν ανακοίνωσε το πότε θα κυκλοφορήσουν συσκευές εξοπλισμένες με τους νέους επεξεργαστές. Επίσης, δεν είναι γνωστή η τιμή τους, αλλά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά η εταιρεία στοχεύει στην mid-range to high αγορά.

Πηγή

Techblog.gr

Χάρης Αναγνωστόπουλος