Λ. Μενδώνη: Θα επισκευαστεί και θα αντικατασταθεί ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης (video)

Λ. Μενδώνη: Θα επισκευαστεί και θα αντικατασταθεί ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης (video)

Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί από το Σάββατο το αναβατόριο για ΑμεΑ στην Ακρόπολη. Ωστόσο η ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού δεν ενημερώθηκε εγκαίρως, με αποτέλεσμα άτομα με κινητικά προβλήματα να φθάνουν στον ιερό βράχο και να διαπιστώνουν ότι είναι αδύνατη η πρόσβαση. Η Λίνα Μενδώνη έκανε αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο και έδωσε εντολή να επισκευαστεί γρήγορα ο ανελκυστήρας και να αντικατασταθεί από έναν σύγχρονο.

Τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί προσωρινή λύση για το αναβατόριο στην Ακρόπολη– που τέθηκε εκτός λειτουργίας το Σάββατο- έδωσε η υπουργός Πολιτισμού. Η Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι ο ανελκυστήρας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση από ένα σύγχρονο μηχάνημα, το οποίο πάντως θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

Πλήθος από τουρίστες κάνουν ουρά για να βγάλουν εισιτήρια και να ανέβουν την Ακρόπολη. Για την Ντέμι όμως απο το Μόντρεαλ, το να δει τον Παρθενώνα έμεινε όνειρο απραγματοποίητο, καθώς από το Σάββατο το αναβατόριο σταμάτησε και πάλι να λειτουργεί.

Το αναβατόριο τοποθετήθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 για επισκέπτες με κινητικά προβλήματα. 15 χρόνια μετά, η κατάσταση του χειροτερεύει. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών έχει ήδη επιληφθεί του θέματος.

Μέχρι τη μια το μεσημέρι, οι ενδιαφερόμενοι τουρίστες πάντως μπορούσαν να ενημερωθούν για τη διακοπή της λειτουργίας του ανελκυστήρα μόνο τηλεφωνικώς ή ερχόμενοι στα εκδοτήρια εισιτήριων.

Από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019 ο συγκεκριμένος αναβατήρας και πάλι δεν λειτουργούσε και έγινε γνωστό όταν γονείς είχαν σηκώσει στα χέρια μαθητή με κινητικά προβλήματα για να επισκεφθεί την Ακρόπολη.

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξασφαλιστεί προσωρινή λύση με απόλυτη ασφάλεια για την πρόσβαση στην Ακρόπολη των ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέχρι να αντικατασταθεί το υπάρχον αναβατόριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Μπατζάκη

www.ert.gr

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ

Αφήστε μια απάντηση