Νέα νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ολλανδία: 1-0 τη Φένλο

Ο Παναθηναϊκός μετά τη Φέγενορντ και τον Άγιαξ πέτυχε μία ακόμα νίκη στην Ολλανδία, αυτή τη φορά επί της Φένλο με 1-0 δείχνοντας ένα καλό πρόσωπο κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Πηγή: filathlos.gr

Ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Δώνης έκανε αρκετές δοκιμές παρατάσσοντας ουσιαστικά δύο ενδεκάδες στα δύο ημίχρονα, αφήνοντας και εκτός τον βασικό του επιθετικό, Φρεντερίκο Μακέντα, έτσι ώστε ο Ιταλός να πάρει ανάσες.

Οι “πράσινοι” σίγουρα δεν είχαν την άνεση στη δημιουργία που έδειξαν κόντρα σε Άγιαξ και Φέγενορντ καθώς δεν βρήκαν τους ίδιους χώρους για να επιτεθούν. Από εκεί και πέρα, στο πρώτο ημίχρονο παρουσίασαν κάποια προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι και ο Διούδης ήταν αυτός που έσωσε την ομάδα του με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο οι “πράσινοι” εμφανίστηκαν ανώτεροι, δεν απειλήθηκαν από τους αντιπάλους τους και στο δεύτερο μισό του γηπέδου είχαν καλύτερες επιλογές με πιο σωστές μεταβιβάσεις. Έτσι, χάρη σε ένα γκολ του Καμπετσή, πανηγύρισαν μία ακόμα νίκη, την τρίτη τους στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει έως τώρα.

Ο Γιώργος Δώνης επέλεξε για το τέταρτο φιλικό της ομάδας του επί ολλανδικού εδάφους μία… μίξη των λεγόμενων βασικών παικτών και των αναπληρωματικών. Συγκεκριμένα, παρέταξε το “τριφύλλι” με σύστημα 4-3-3 και τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια, τετράδα στην άμυνα με Θεοχάρη, Κολοβέτσιο, Μαυρομμάτη και Ινσούα. Τριάδα στα χαφ με Αλεξανδρόπουλο, Μπουζούκη και Ζαχίντ. Στα… φτερά τους Κολοβό και Χατζηθεοδωρίδη και στην κορυφή τον Βέργο.

Η Φένλο πατούσε καλύτερα από τα πρώτα λεπτά του αγώνα και έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 11’ όταν ο Διούδης έκανε διπλή σπουδαία απόκρουση αρχικά σε σουτ του Φαν Όιγεν και στη συνέχεια σε προσπάθεια του Σοριάνο που πήρε το ριμπάουντ, από το ύψος της μικρής περιοχής. Οι παίκτες του Δώνη δεν ήταν απειλητικοί με τον Βέργο να μοιάζει αποκομμένος και να μην παίρνει βοήθειες από Κολοβό και Χατζηθεοδωρίδη. Από την πλευρά του ο Ζαχίντ στο ντεμπούτο του έδειξε πως θέλει να γίνει σημείο αναφοράς καλύπτοντας αρκετά μέτρα στο γήπεδο με την μπάλα και παρουσιάζοντας θετικά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Στο 21’ άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο ανησύχησαν όταν είδα τον Γιάνσεν με ένα εγκληματικό τάκλιν να στέλνει τον Μπουζούκη εκτός παιχνιδιού. Μάλιστα, ο νεαρός χαφ έδειξε να πονάει πολύ και τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο πήρε ο Χρήστος Δώνης.

Οι Ολλανδοί συνέχισαν να είναι ανώτεροι με το “τριφύλλι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου να μην απειλεί καθόλου. Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών ο Σωκράτης Διούδης ήταν και μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Παναθηναϊκό όταν σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ράιτ. Ο Έλληνας τερματοφύλακας βγήκε σωστά και με τα πόδια δεν επέτρεψε στον επιθετικό της Φένλο να ανοίξει το σκορ.

Ο Γιώργος Δώνης με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πέρασε στο ματς τους Κότσαρη, Καμπετσή, Εμμανουηλίδη, Σερπέζη, Πούγγουρα, Νούνες, Ζαγαρίτη, Γιόχανσον και Χατζηγιοβάνη. Μάλιστα, για τον Πορτογάλο αμυντικό  αυτή ήταν και η πρώτη του παρουσία με την πράσινη φανέλα.

Καλύτερα πατούσαν οι παίκτες της Φένλο και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία πλην ενός σουτ του Ράιτ που σταμάτησε ο Πούγγουρας με έγκαιρο τάκλιν. Ο νεαρός αμυντικός που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής προετοιμασίας. Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες του Παναθηναϊκού έδειχναν όλο και πιο βελτιωμένοι, ενώ καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η παρουσία του Χρήστου Δώνη στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη αξιόλογη φάση στο ματς για το “τριφύλλι” ήρθε στο 65’ με τους παίκτες του να γυρίζουν ωραία την μπάλα και τελικός αποδέκτης της να γίνεται ο Ζαγαρίτης που όμως δεν βρήκε στόχο.

Στο 80’ ο Εμμανουηλίδης εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του έφυγε στην κόντρα και βρέθηκε απέναντι στον τερματοφύλακα της Φένλο, ωστόσο, δεν κατάφερε να τον νικήσει στην πιο μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο ματς.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 85’ όταν μετά από ασίστ του Χατζηγιοβάνη στον Καμπετσή, ο νεαρός επιθετικός με εξαιρετικό τελείωμα στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Το γκολ αυτό ήταν αυτό που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στον Παναθηναϊκό μία ακόμα νίκη σε αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του.

Φένλο: Κίρσμπαουμ, Παχόνικ (46’ Σάιμαν), Γιάνσεν (46’ Ντέκερ, 69’ Φαν Μπρούγκεν), Σέφερ (46’ Κουμ), Ρέσελερ (87’ Φαν Ντάικ), Ποστ, Νόιντεκερ, Λίντορστ, Ράιτ, Σοριάνο (46’ Οπόκου), Φαν Όιγεν (60’ Σινκλέρ).

Παναθηναϊκός: Διούδης (46’ Κότσαρης), Θεοχάρης (46’ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος (46’ Πούγγουρας), Μαυρομμάτης (46’ Νούνες), Ινσούα (46’ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Σερπέζης), Μπουζούκης (26’ Δώνης), Ζαχίντ (46’ Εμμανουηλίδης), Κολοβός (69’ Αθανασακόπουλος), Βέργος (46’ Καμπετσής), Χατζηθεοδωρίδης (46’ Χατζηγιοβάνης)

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση