Τραγωδία που δεν χωρά ο νους με δύο αδερφούλες από τη Συρία (video)

Τραγωδία που δεν χωρά ο νους με δύο αδερφούλες από τη Συρία (video)

Ο Ερντογάν απειλεί να πνίξει την Ευρώπη με πρόσφυγες εκμεταλλευόμενος τον πόλεμο χωρίς τέλος στη Συρία. Οι εικόνες που θα δούμε στο θέμα που ακολουθεί είναι δύσκολο να περιγραφούν. Δύο αδερφούλες έπεσαν μαζί προς το θάνατο από το βομβαρδισμένο σπίτι τους.

Αυτή είναι η 5χρονη Ριχάμ που προσπαθεί να σώσει την μικρή αδελφή της: την έχει αρπάξει από το φανελάκι και την κρατά με δύναμη για να μην πέσει στο κενό… ο πατέρας τους παρακολουθεί ωρυόμενος και ανήμπορος να τις βοηθήσει… Δυστυχώς, τα μικρά και αδύναμα χεράκια της δεν αντέχουν το βάρος. Πέφτει μαζί την 7 μηνών Τουκά και θάβονται κάτω από τα συντρίμμια του σπιτιού τους… Οι διασώστες ανασύρουν την μικρή Ριχάμ νεκρή και το μωρό βαριά τραυματισμένο…

Η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ, Μισέλ Μπασελέτ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την προφανή διεθνή αδιαφορία στην αύξηση των νεκρών αμάχων από τις διαδοχικές αεροπορικές επιθέσεις στο Ιντλίμπ και σε άλλες περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας.

Η Ριχάμ ήρθε να θυμίσει στη Δύση τον ξεχασμένο πόλεμο στη Συρία, όπου τα όπλα εξακολουθούν να ηχούν στα βορειοδυτικά εδάφη της χώρας, όπου είναι και τα τελευταία προπύργια αντίστασης στο καθεστώς Άσαντ.

Πηγή:ΕΡΤ
Επιμέλεια: Άννα Παπασωτηρίου

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης