To 2o Sleepless Beauty Festival, στην Καστανιά Καρδίτσας, από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου

To 2o Sleepless Beauty Festival, στην Καστανιά Καρδίτσας, από τις 16 έως τις 18 Αυγούστου

Ένα διαφορετικό, εναλλακτικό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Καστανιά Καρδίτσας, στις κατασκηνώσεις, το τριήμερο από 16 έως 18 Αυγούστου, με διοργανωτή το «Ελατήριο», συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, χορηγούς πολιτισμού ΕΟΣΚ, ΛΕΦΚΚ, ΑΣΚ, ΣΜΟΚ και ελληνική ομάδα διάσωσης. Ο λόγος για το 2ο Sleepless Beauty Festival. Σήμερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη δόθηκε συνέντευξη τύπου, στην οποία εκπρόσωποι των διοργανωτών επεσήμαναν ότι το «Ελατήριο» αποτελείται από μία δυναμική ομάδα ανθρώπων της Καρδίτσας, ανοιχτή, και έχει ως σκοπό τη διεξαγωγή πολιτιστικών δράσεων στην πόλη. Η αρχή έγινε με το Sleepless Beauty Festival, το καλοκαίρι του 2018 στις κατασκηνώσεις Καστανιάς της Λίμνης Πλαστήρα. Όσον αφορά το 2019, διοργανώνεται το 2ο Sleepless Beauty Festival στο τριήμερο 16-18 Αυγούστου, στο ίδιο μέρος με πέρυσι. Ένα εναλλακτικό μουσικό (και όχι μόνο) φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να φέρει τους ανθρώπους της πόλης και των γύρω περιοχών ακόμα πιο κοντά.
Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναδειχθούν τοπικά προϊόντα: Πίτα μπατζίνα, με τους διοργανωτές να αναφέρουν «δεν κάνουμε διαγωνισμό καλύτερης μπατζίνας, γιατί η καλύτερη είναι της μαμάς ή της γιαγιάς μας και θέλουμε να μας στείλουν από ένα ταψί για να την κάνουμε γνωστή σε όλους. Το δεύτερο προϊόν ειναι το φρέντο καπουτσίνο Καρδιτσιώτικο, μοναδική συνταγή, δίδοντας την ευκαιρία να το γνωρίσουν οι επισκέπτες άλλων πόλεων. Στη διάρκεια του φεστιβάλ επίσης η ΛΕΦΚΚ θα παρουσιάζει σε διαμορφωμένο χώρο έκθεση φωτογραφίας, με τη συμμετοχή και του ΙΕΚ Καρδίτσας Τέχνη Φωτογραφίας.
Την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα γίνει συναυλία με συμμετοχή των, My Turn, Gop, Bonzai, Blend Miskin & Roots Evolution.
Το Σάββατο, 17 Αυγούστου, την ίδια ώρα θα γίνει δευτερο live με τους, Sideeffect, The thriller, The Big Nose Attack, Last Drive
Την ίδια μέρα ο ΕΟΣΚ αναλαμβάνει να οδηγήσει τον κόσμο σε διαδρομές μέσα στο δάσος της περιοχής, δραστηριότητα που θα επαναληφθεί και την Κυριακή
Στο πρόγραμμα του Σαββάτου επίσης περιλαμβάνονται:
-Διοργάνωση αγώνα μπάσκετ, στις 11.00 από αθλητικές του ΑΣ Καρδίτσας με συμμετοχή παιδιών
-Ψυχοθεραπευτικο σεμινάριο για ζευγάρια. Ζευγάρια στο δάσος: Λύκε λύκε είσαι εδώ; με θέμα τη διερεύνηση των φόβων και την αναζήτηση ασφάλειας και οικειότητας στη συντροφική σχέση. Στις 5 το απόγευμα με την ψυχολόγο Λίλα Παπαβαρσάμη.
-Yoga στις 12 το μεσημέρι από το Balance wellness center
-Στις 11 το πρωί θα υπάρχει τοίχος αναρρίχησης από την ομάδα διάσωσης ΕΟΔΚ για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.
-Face an body painting (kosmos artworks by malu) για παιδιά από 2 έως ….102 χρονών
-Street theater shows: Διαδραστικές perfomances θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους
Την Κυριακή 18 Αυγουστου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Μουσική θεματική μέρα: Ρεμπέτικο. Ρεμπέτες από την περιοχή της Καρδίτσας ενώνονται.
Επίσης:
-Αγώνα Μοτοσυκλέτας (ΣΜΟΚ) σε διαδρομή δίπλα στο χώρο του φεστιβάλ
-Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (12 μ.) και ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό
-Αγώνα ταχύτητας «Ο πιο γρήγορος σερβιτόρος». Ενας διασκεδαστικός αγώνας ταχύτητας, 110 μέτρων μετ’ εμποδίων
-Μουσικές και γεύσεις από την Αραβική και την Αφρικανική κοινότητα από τους πρόσφυγες που ζουν στην Καρδίτσα

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, η μεταφορά στο χώρο του φεστιβάλ με λεωφορείο δωρεάν. Αντί εισιτηρίου θα συγκεντρώνονται είδη για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Καρδίτσας.
Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν από το Ελατήριο οι: Βαγγέλης Μπαλατσός, Αντώνης Γαλανόπουλος, Φάνης Οικονόμου, Γιώργος Μπάλτος, Αποστόλης Καραμανώλας, Ρίτα Στυλογιάννη, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Τσιάκος ανέφερε ότι πολιτισμός και τουρισμός αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία και εκδηλώσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτισμού και την εξωστρέφεια του νομού, πάντα θα στηρίζονται από την Περιφερειακή Ενότητα. Έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ που έρχεται να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του πολιτιστικού καλοκαιριού, με την ευχή να γίνει θεσμός.

www.ert.gr

ertweb