Το Grand Prix της Γερμανίας στην ΕΡΤ

Το Grand Prix της Γερμανίας στην ΕΡΤ

H Φόρμουλα 1 ταξιδεύει στη Γερμανία και την πίστα του Χόκενχαϊμ για τον 10ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Τα ερωτήματα για άλλη μια φορά, πολλά: Ποιος θα μπορέσει να σταματήσει την παντοδύναμη Mercedes, η οποία στον συγκεκριμένο αγώνα θα γιορτάσει τα 125 χρόνια της στους αγώνες αυτοκινήτου (μαζί με την 200η της εκκίνηση στη Φόρμουλα 1) από το να επικρατήσει σε άλλο ένα Γκραν Πρι μέσα στο 2019; Θα είναι κάποιος από τους οδηγούς της Ferrari ή η συνεχώς ανερχόμενη Red Bull του Μαξ Φερστάπεν ο οποίος με τις σταθερές εμφανίσεις του έχει σκαρφαλώσει στην 3η θέση του πρωταθλήματος οδηγών, ξεπερνώντας και τους δύο οδηγούς της ιταλικής ομάδας;

AP Photo/Jens Meyer

Η πίστα του Χόκενχαϊμ ανταμοίβει τα μονοθέσια με ισχυρό κινητήρα και ταχύτητα σε αργές και γρήγορες στροφές, τομείς δηλαδή στους οποίους τα φετινά «Ασημένια Βέλη» διαπρέπουν. Ο δε Χάμιλτον βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και είναι καθοδόν προς την 6η του νίκη στους τελευταίους 7 αγώνες. Από την πλευρά του, ο Φέτελ έχει να γευτεί την χαρά της νίκης περίπου 1 χρόνο (η τελευταία φορά που κέρδισε ήταν από το βελγικό Γκραν Πρι στις 26 Αυγούστου του 2018) και σίγουρα θα γυρεύει να την ξαναγευτεί στον αγώνα της πατρίδας του, ενώ ο Λεκλέρ θα ελπίζει, μετά από 4 συνεχόμενες εμφανίσεις στο πόντιουμ, να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου για λογαριασμό της Scuderia.

Ποιος θα επικρατήσει τελικά; Η απάντηση θα δοθεί όπως πάντα, όταν μετά από 58 γύρους η καρό σημαία θα πέσει στην πίστα του Χόκενχαϊμ.

Το Γκραν Πρι της Γερμανίας (ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές και αγώνας) θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ Sports και από τα διαδικτυακά Μέσα της ΕΡΤ.

Το περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο για 7 ημέρες στα ψηφιακά Μέσα της ΕΡΤ (υβριδική τηλεόραση, WebTV κ.α.).

Στην περιγραφή και στο σχολιασμό, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, Νίκος Κορόβηλας και Ηλίας Παπαϊωάννου.

Καλεσμένη στο στούντιο της ΕΡΤ, η δημοσιογράφος του Ειδικού Τύπου, Πόπη Παπαμιχαήλ.

Τα ωράρια του αγώνα

Παρασκευή 26 Ιουλίου

Ελεύθερες Δοκιμές 1: 12:00-13:30

Ελεύθερες Δοκιμές 2: 16:00-17:30

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελεύθερες Δοκιμές 3: 13:00-14:00

Κατατακτήριες Δοκιμές: 16:00-17:00

Κυριακή 28 Ιουλίου

Αγώνας: 16:10

www.ert.gr

Η-Β Παπαϊωάννου