Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Ζάκυνθο-Υπό έλεγχο στην Ανάληψη Ραφήνας (video)

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Βαρνάβα και Ζάκυνθο-Υπό έλεγχο στην Ανάληψη Ραφήνας (video)

Φωτιά εκτυλίσσεται σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής, δίχως να υπάρχει κινδυνος για παρακείμενα σπίτια. Στη μάχη της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, μαζί με 2 αεροσκάφη. Πυρκαγιά ξέσπασε, αργά το μεσημέρι, σε δασική έκταση στη θέση Κάναλος, στο χωριό του Αργασίου, κοντά στην πόλη της Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 4 οχήματα με 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου, ενώ στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής. Από την πυρκαγιά δεν κινδυνεύουν σπίτια, ενώ αναμένεται και βοήθεια από αέρος. Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή της Ραφήνας, όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Μαραθώνα.

Νωρίτερα ο δρόμος στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαραθώνος με τη Ραφήνα, στο 24ο χιλιόμετρο στην περιοχή της Αναλήψεως, είχε κλείσει. Η φωτιά έκαψε πεύκα σε οικόπεδο στην συμβολή των οδών Ροδοδάφνης και Μαραθώνος. Στην μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν αμέσως 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Εσπευσμένα μετέβη στην Ραφήνα, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

www.ert.gr

Ιωάννης Δασκαλάκης