Αλεξανδρούπολη: Πρόταση Ζαμπούκη για την ανακούφιση πληγέντων από την θεομηνία

Αλεξανδρούπολη: Πρόταση Ζαμπούκη για την ανακούφιση πληγέντων  από την θεομηνία

Μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από την θεομηνία προτείνει στην δημοτική αρχή και στον Ευάγγελο Λαμπάκη, ο νεοκλεγής δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, επικεφαλής της Παράταξης «Δήμος για όλους -πρώτα εσύ» Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο κ. Ζαμπούκης προτείνει:
Απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης από την ΔΕΥΑΑ και τα αντίστοιχα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το υπόλοιπο του 2019.
Αίτηση στο Υπουργείο Οικονομικών, στην ΑΑΔΕ για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για παράταση της καταβολής των εισφορών στον ΕΦΚΑ από τους αγρότες και τους επαγγελματίες που επλήγησαν πιστοποιημένα από την θεομηνία.

« Οι καταστροφές των καλλιεργειών που υπέστη ο αγροτικός πληθυσμός του Δήμου αλλά και πολλοί επαγγελματίες στην περιοχή Μάκρης, Δικέλλων και Μεσημβρίας είναι ανυπολόγιστες και ανεπανόρθωτες. Οφείλουμε όλοι οι φορείς να συνεργαστούμε και να σταθούμε δίπλα στους συνδημότες μας που “χτυπήθηκαν” απο τα απρόσμενα καιρικά φαινόμενα,» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο κ.Ζαμπούκης και τονίζει πως «ο Δήμος πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες του, ασκώντας πίεση προς κάθε αρμόδια αρχή για την εξασφάλιση και την άμεση καταβολή αποζημιώσεων και ο κρατικός μηχανισμός να ενεργοποιηθεί άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.”

www.ert.gr

Όλγα Ορφανίδου
image}

Αφήστε μια απάντηση