Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από πιθανές άλλες επιθέσεις του δολοφόνου της Suzanne Eaton (audio)

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από πιθανές άλλες επιθέσεις του δολοφόνου της Suzanne Eaton (audio)

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας γύρω από πιθανές άλλες επιθέσεις του δολοφόνου της Suzanne Eaton.

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχει μπει η παράσυρση με αυτοκίνητο μιας γυναίκας στην Κίσσαμο, που φέρεται μάλιστα ότι αναγνώρισε το αυτοκίνητο και τον δράστη, δεν προχώρησε ωστόσο σε καταγγελία μετά από παράκληση της οικογένειάς του.

Εξάλλου, Μία σοβαρή καταγγελία έφερε χθες στο φως της δημοσιότητας το Flashnews.gr για δύο περιστατικά που έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε στα Χανιά και από την περιγραφή τους ταιριάζουν, όχι μόνο με τον τρόπο που χτύπησε και τελικά σκότωσε την 60χρονη Suzzane Eaton, ο 27χρονος κατηγορούμενος αλλά και με την αναφορά της ΕΛ.ΑΣ. για το άσπρο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε, δίνοντας στην δημοσιότητα και την φωτογραφία του.

Το προφίλ του δράστη

Μία αλλόκοτη συμπεριφορά ενός ανθρώπου με εμμονές αποκαλύπτεται μέσα από τα βίντεο που ανέβαζε στο διαδίκτυο ο 27χρονος.
Στο υλικό που βιντεοσκοπούσε και αναρτούσε στη σελίδα του στο youtube μεταξύ άλλων εμφανίζεται να σπάει με τα χέρια τσιμεντένια τούβλα και σανίδες με το σώμα του.
Φαίνεται πως είχε αποκτήσει εμμονές, κυρίως όμως με τις στοές του γερμανικού καταφυγίου. Μάλιστα κατέγραφε συχνά τις εξερευνήσεις του σε αυτές.
Εσωστρεφή, «φευγάτο», υπερκινητικό, πολύ δυνατό παρά το γεγονός ότι είναι μικρόσωμος και με ακραίες τάσεις, περιγράφουν κάτοικοι της περιοχής τον δράστη.

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 27χρονου

Και ενώ αύριο αναμένεται η απολογία του δράστη ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, ο δικηγόρος στον οποίο είχε ανατεθεί από την οικογένεια η υπόθεση, δεν παρέλαβε χθες τη δικογραφία και δήλωσε ότι παραιτείται από την υπόθεση για «προσωπικούς», «ευνόητους» λόγους.

Θλίψη στην οικογένεια της Suzanne Eaton

Συντετριμμένα τα μέλη της οικογένειας της άτυχης 60χρονης Αμερικανίδας αποχαιρέτησαν τον άνθρωπό τους με προσωπικά μηνύματα στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου όπου εργαζόταν η βιολόγος.

Η ιατροδικαστική έρευνα

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το θύμα είχε τις αισθήσεις του και αντιστάθηκε, ενώ –σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, η άτυχη γυναίκα δεν πέθανε από τα τραύματα που έφερε σε πλευρά, θώρακα, άνω άκρα και γύρω από το στόμα και τη μύτη της, αλλά από ασφυξία που είτε προκλήθηκε από την απόφραξη της αναπνευστικής οδού είτε από τη λεγόμενη «θέση ασφυξίας», αφού δηλαδή ο δράστης την πέταξε μέσα στο σπήλαιο.

Ο Προϊστάμενος των Ιατροδικαστικών Υπηρεσιών Κρήτης Αντώνης Παπαδομανωλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων, τόνισε ότι ο θάνατος της Suzanne Eaton επήλθε το πολύ τρεις ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα που είχε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, ενώ –δυστυχώς- ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή ήταν αργός και βασανιστικός.

Ακούστε τη συνέντευξη του Αντώνη Παπαδομανωλάκη στη ΕΡΤ Χανίων:


Ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης από την πλευρά του, εκτιμά ότι η σε εξαιρετικά καλή φυσική κατάσταση επιστήμονας, πρέπει να προσπάθησε να αντισταθεί στην αναίτια επίθεση του δολοφόνου της.

Ακούστε τη συνέντευξη του Σταμάτη Μπελιβάνη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Μανώλης Λουπασάκης

www.ert.gr

Κατερίνα Πολύζου