Helio G90: Η απάντηση της MediaTek στον Snapdragon 855+;

Techblog.gr

Χθες η Qualcomm αποκάλυψε τον διάδοχο του Snapdragon 855, ο οποίος ακούει στο όνομα Snapdragon 855+. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η MediaTek σχεδιάζει να αποκαλύψει τον Helio G90 ο οποίος έρχεται ως απάντηση στο νέο chipset της Qualcomm.

Την πληροφορία αυτή έφερε ένα poster το οποίο αναφέρεται στον Helio G90, δεν αποκαλύπτει όμως πολλές πληροφορίες εκτός από το ότι θα δίνει έμφαση στο mobile gaming.

Δυστυχώς όμως, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για αυτό το chipset. Πολύ πιθανόν η Xiaomi να κυκλοφορήσει ένα smartphone το οποίο θα ενσωματώνει το G90 chipset. Αυτή η πληροφορία όμως είναι μία εικασία καθώς δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Άλλες εταιρίες οι οποίες έχουν αποκαλύψει νέα smartphone με chipset της MediaTek είναι η OPPO και η Vivo, άγνωστο όμως παραμένει αν και ποια θα ενσωματώσει για πρώτη φορά το Helio G90.

Τον προηγούμενο μήνα επίσης η MediaTek αποκάλυψε και τον Helio P65 έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος αποτελείται από Cortex-A75 και Cortex-A55 πυρήνες. Τα θετικά του P65 είναι ότι διαθέτει ταχύτερο CPU και καλύτερο NPU από τα P60 και P70 chipset. Τα αρνητικά όμως είναι ότι δεν υποστηρίζει UFS 2.1 τεχνολογία αποθήκευσης και ότι υποστηρίζει μόλις single-channel LPDDR4x μνήμη RAM.

Πηγή

Techblog.gr

Γιώργος Ανδρονικίδης